Trump: “Tüm Amerikalılar En Geç Nisan’da Aşıya Erişecek”

Trump: “Tüm Amerikalılar En Geç Nisan’da Aşıya Erişecek”

Başkan Donald Trump, Corona virüsüyle alakalı gelişmelere değindi...

Başkan Donald Trump, basın toplantısında Corona virüsüyle mücadele için yürütülen aşı çalışmalarındaki gelişmelere değindi. Trump ilaç firmaları tarafından çalışmaları ve deneyleri yürütülen aşılardan biri onay alır almaz dağıtımına da başlanacağını vurguladı. Trump dağıtıma, onaydan sonra 24 saat içinde başlanacağını belirtti ve tüm Amerikalılar’ın aşıya erişiminin Nisan ayından daha geç olmayacağını kaydetti.

“Her ay yüzlerce milyon doz aşı üretilecek” diyen Trump, her Amerikalıya yetecek sayıda aşıya Nisan ayına kadar sahip olacağız” diye konuştu.

Başkan, “Kısa süre içinde güvenli ve etkili bir aşıya sahip olacağız ve virüsü yeneceğiz” dedi.

Trump en son, aşının Ekim ayında hazır olabileceğini belirtmişti. Bu da bazı uzmanlar tarafından “iddialı bir plan” olarak değerlendirilmişti.

Porto Riko için 13 milyar dolar

Trump ayrıca altyapısı 3 yıl önce yaşanan Maria kasırgasından olumsuz etkilenen Porto Riko için de en az 13 milyar dolar ayrılacağını kaydetti.

Trump Porto Riko’ya yardımın gecikmesinden Kongre’deki Demokratları sorumlu tuttu. Seçimin kaderini belirleyecek önemli eyaletlerden biri olan Florida’da çok sayıda Porto Rikolu yaşıyor. Eyaleti kazanmanın hem Trump’ı hem de 3 Kasım seçimlerindeki rakibi Joe Biden’ı seçimi kazanmaya daha çok yaklaştıracağı gözüyle bakılıyor. Trump basın toplantısında “Ben bugüne kadar Porto Rikolular’ın başına gelen en iyi şeyim” dedi.

“TikTok kararı ertelenmeyecek”

Trump, ABD’de Pazar gecesinden itibaren yasaklanacak olan TikTok video platformunun Amerikalı bir şirkete satılması için yapılacak anlaşmanın çok kısa sürede yapılmasını beklediğini söyledi. Trump olası bir anlaşma konusunda vereceği kararı seçimlerden sonraya ertelemeyeceğini kaydetti. Oracle, Microsoft, Wallmart gibi iyi şirketlerin konuyla ilgilendiklerini belirten Trump, önemli olanın Çin karşısında güvenliği sağlamak olduğunu belirtti.

Pazar günü uygulanacak yasaktan sonra Amerikalılar Çinli bir firmanın sahibi olduğu uygulamaya video yükleyemeyecek. ABD’de kongre üyeleri TikTok’un ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğunu söyleyerek yasaklanmasını istiyordu.

“Taleban’ı iyi idare ediyoruz”

Başkan Trump Afganistan konusundaysa ABD’nin Taleban’ı iyi idare ettiğini söyledi. Taleban için “Çok dayanıklılar, çok akıllılar, çok katılar ama onları iyi idare ediyoruz. Biliyorsunuz 19 yıl oldu ve onlar bile savaşmaktan yoruldu” dedi.

Başkan Trump, 3 Kasım seçimleri öncesinde “Amerika’nın en uzun savaşı” olarak değerlendirilen Afganistan’daki savaşı sona erdirmek istiyor ve Afganistan’da bir barış anlaşması hedefliyor.

Taleban’ın bazı güvenlik koşullarına uyması halinde ABD, Afganistan’dan 2021 yılının Mayıs ayına kadar tüm askerlerini çekmeyi planlıyor.

Taleban ve Afgan hükümeti ilk resmi görüşmelerini bu hafta Salı günü Katar’ın başkenti Doha’da yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler