Trump, telefonda Erdoğan'a 3 talep iletti

Trump, telefonda Erdoğan'a 3 talep iletti

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve SDG komutanı Mazlum Kobani ile telefonda görüştü.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD Başkanı Donald Trump’ın hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de SDG komutanı Mazlum Kobani ile telefonda görüştüğünü duyurdu.

Beyaz Saray'da gazetecilere açıklama yapan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ''ABD, Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesine yeşil ışık yakmadı'' dedi. Başkan Trump'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Suriye'de derhal ateşkes talep ettiğini söyleyen Pence, krize çözüm konusunda aracı olmak için Türkiye'ye gideceğini ve kendisine Ulusal Güvenlik Danışmanı O’Brien’ın da eşlik edeceğini belirtti.

‘KOBANİ İÇİN GARANTİ İSTEDİ’

Pence, Trump’ın Erdoğan’dan ‘Kobani kentine saldırmama garantisi vermesini’ istediğini ve Erdoğan'ın Trump'a bu konuda güvencede bulunduğunu söyledi. Pence, ''Trump ve Erdoğan’ın gelecek ay gerçekleştireceği görüşme için bir karar verilmedi'' ifadelerini kullandı.

ABD Başkan Yardımcısı, yakın zamanda Türkiye’yi ziyaret edeceğini de açıkladı. 

'DSG KOMUTANI İLE DE GÖRÜŞTÜ'

Başkan Yardımcısı, Başkan Trump'ın Demokratik Suriye Güçleri komutanı Mazlum Kobani ile de telefonda görüştüğünü belirtti. Pence, Mazlum Kobani'nin Trump'a Suriye'nin kuzeyindeki Kobane şehrinin Kürtler için önemli olduğunu söylediğini dile getirdi.

Mazlum Kobani’nin Trump'la yaptığı görüşmede Kobane gündemini dile getirdiğini aktaran Pence, “Başkan Trump, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çok doğrudan konuştu ve Erdoğan’dan, Kobani kentine hiçbir saldırı olmayacağına dair katı bir taahhüt aldı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler