Trump: Piyasalardaki düşüşün sebebi yalan haberler

Trump: Piyasalardaki düşüşün sebebi yalan haberler

ABD Başkanı Donald Trump, dünya petrol fiyatlarındaki ve akabinde borsalardaki sert düşüş için "Piyasalardaki düşüşün sebebi yalan haberler. Tüketiciler için iyi, benzin fiyatları düşüyor" dedi.

Trump, petrol fiyatlarındaki düşüş ve New York borsasının bu sabah sert düşüşle açılması hakkında Twitter hesabından açıklamada bulundu. 

ABD’de geçen yıl gripten 37 bin kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Trump, bu göstergenin her yıl 27 bin ilâ 70 bin arasında değiştiğine dikkat çekerek, “Ama hiçbir şey kapatılmıyor, yaşam ve ekonomi devam ediyordu. Şu anda, 22’si ölümle sonuçlanan sadece 546 doğrulanmış koronavirüs vakası var. Bunu bir düşünün” diyerek koronavirüsle ilgili yalan haberler yapıldığını söyledi. 

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ayrıca, “Suudi Arabistan ve Rusya, petrol fiyatı ve hacmini tartışıyor. Piyasalardaki düşüşün sebebi bu, ve yalan haberler. Tüketiciler için iyi, benzin fiyatları düşüyor” diye yazdı.

screenshot-2020-03-09-trump-piyasalardaki-dususun-sebebi-yalan-haberler.pngscreenshot-2020-03-09-trump-piyasalardaki-dususun-sebebi-yalan-haberler1.pngscreenshot-2020-03-09-trump-piyasalardaki-dususun-sebebi-yalan-haberler2.png

​​Trump, koronavirüs ile ilgili vaka sayısının azlığını sık sık vurgulayarak, piyasalara ve halka gereksiz panik yaptırıldığını savunuyor. 

Öte yandan ABD basınına yansıyan haberlere göre Trump, bugün öğleden sonra koronavirüse yönelik ekonomik önlemlere ilişkin Beyaz Saray'da bir toplantı yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler