Trump: 'İran Terörist, Hindistan Özgürlükçüdür'

Trump: 'İran Terörist, Hindistan Özgürlükçüdür'

Trump,New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturumunda bir konuşma gerçekleştirdi.İran ve Hindistan hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Trump,New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturumunda bir konuşma gerçekleştirdi.İran ve Hindistan hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Trump, konuşmasının başında, 2015 İran Nükleer Anlaşması'nın imzacısı olmaktan vazgeçmekle çok doğru bir karar verdiğini söyledi.

'İran hükümeti,Orta Doğu'ya kaos,ölüm ve yıkım getiriyor. Komşularının sınırlarına saygı duymuyorlar.Milletlerin egemen haklarına saygı duymuyorlar.Kendi halklarının kaynaklarıyla kendilerini zengin ediyor ve bölgeye korku salıyorlar.' dedi.

Yaptırım Habercisi Konuşma

Uzmanlar, Trump'ın BMGK'da gerçekleştirdiği bu tarz bir konuşmayı,Kasım ayında yürürlüğe girmesi beklenen İran'ın petrol ihracatına ve gemicilik sektörüne yönelik yaptırımların habercisi olarak nitelendirdi.

İran'dan ise yanıt gecikmedi. Konuşmadan hemen sonra İran hükümeti,'Trump, hükümetimize karşı psikolojik bir savaş yürütüyor. Terörizme hiçbir şekilde karışmadık. Israr ediyoruz ki,nükleer programımız da tamamen barışçıldır.' açıklamasında bulunuldu.

'Hindistan, Özgür Bir Toplumdur'

Konuşmada Hindistan'a da değinen Trump,'Hindistan hükümeti,bir milyarlık bir halka hükümet ediyor ve özgür bir toplum yaratıyor. Hindistan, devletin malvarlığındaki milyon dolarları orta sınıfa aktarmıştır.' sözlerini söyledi. Analistler,Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üye olan Hindistan'ın genel seçimler öncesi ABD'nin müttefiki olduğunu ifade etti. Pakistan İçişleri Bakanı Rehman Malik'in Twitter hesabından, 'Hindistan'ın yeni başbakanı Modi'nin rakibi Rahul Gandhi olacak.' yazmasının ardından Modi,rakibinin Pakistan dış güçleri ile bağlantılı olduğunu söylemişti. Modi, 2014 yılından bu yana görevini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika