Erdoğan - Trump Görüşmesine Serkan "Gölge"si

Erdoğan - Trump Görüşmesine Serkan "Gölge"si

Dünyanın kilitlendiği Erdoğan-Trump görüşmesi 1 saat 15 sürdü. Görüşmeden sonra liderler kameraların karşısına geçti. Trump'ın ilk cümlesinde FETÖ'den tutuklu olan NASA Bilim İnsanı Serkan Gölge'nin serbest bırakılmasına teşekkür etmesi ise dikkat çekti.

Tüm dünyanın kilitlendiği Erdoğan-Trump görüşmesi 1 saat 15 sürdü. Görüşmeden sonra liderler kameraların karşısına geçti. Donald Trump'ın ilk cümlesi FETÖ'den tutuklu olan NASA Bilim İnsanının serbest bırakılmasından dolayı teşekkür etmesi oldu. 

Çok verimli bir görüşme olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Trump'ın gergin olduğu gözlenirken, Haziran ayında serbest bırakılan FETÖ'cü Bilim İnsanı Serkan Gölge ile cümleye başlaması ve salıverilmesine ilişkin açıklaması soğuk duş etkisi yarattı.

Serkan Gölge Kimdir?

Serkan Gölge, eşi ve iki çocuğuyla aile ziyareti için gittiği Hatay'da 2016 yılında darbe girişiminden bir hafta sonra ihbar üzerine tutuklanmıştı.

Gölge tutuklanmadan önce Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nın Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'nde çalışıyordu. Gölge, uzay radyasyonunun astronotlar üzerindeki etkisini araştırıyordu.

Ne zaman serbest bırakılmıştır?

FETÖ’den tutuklu Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) çalışanı Serkan Gölge’nin 18 Haziran 2019'da serbest bırakıldığı bildirilmişti.

ABD DIŞİŞLERİ’NDEN TAHLİYE AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Serkan Gölge’nin serbest bırakılmasını memnuniyetle karşılıyoruz” denilirken Gölge’nin davasının tutuklu ABD Konsolosluğu çalışını Metin Topuz’un davasıyla birlikte takip edileceği mesajı verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler