Trump, Göçmenlere : 'Hayvanlar (!) Ev Sahibi Olmasın'

Trump, Göçmenlere : 'Hayvanlar (!) Ev Sahibi Olmasın'

Die Zeit'in haberine göre, ABD İç Güvenlik Bakanlığı, 'Göçmenler için kalıcı ikamet almak zorlaşacak.Devlet yardımı almak eksi puan sayılacak.'dedi.Düzenleme nedeniyle yılda 380.000 kişinin 'red alacağı' belirtildi.

Die Zeit'in haberine göre, ABD İç Güvenlik Bakanlığı, 'Göçmenler için kalıcı ikamet almak zorlaşacak.Devlet yardımı almak eksi puan sayılacak.' açıklamasında bulundu.Düzenleme nedeniyle yılda 380.000 kişinin 'red alacağı' belirtildi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 'Devlet yardımı alanlar için yeşil kart almak zorlaşacak.' Daha önce yeşil kart, ABD'de aile bağı bulunanlara veriliyordu. Bunun yanında bir kura çekimi de mevcuttu. Bu kura çekiminde katılımcılar, devlet yardımı olmadan hayatlarını idame ettirebildiklerini ispatlamak zorundaydı.Getirilmesi planlanan yeni düzenlemeye göre,katılımcılar daha önce, yiyecek,sağlık sigortası veya kira için devlet yardımı almış ise bu eksi puan olarak hanelerine yazılacak. Göçmenlerin ev sahibi olmasının önünde çok büyük bir engel daha bulunmuş olacak. 

Yıllık 380.000 Kişiyi Etkileyecek

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, bu düzenlemenin yıllık 380.000 kişiyi etkileyeceğini belirtti.

Trump'ın seçim vaatleri arasında olan, göçmenlerin ev sahibi olmasının zorlaştırılması maddesinin hayata geçirildiğinin altı çizildi. Amerikan televizyonlarının gündemine ise, Trump'ın göçmenlere 'hayvanlar' demesi oturmuştu.

Tasarıya yöneltilen eleştiriler ise, ihtiyacı olan göçmenlerin yeşil kart sahibi olabilmek için devletten yardım almaktan vazgeçeceği. ABD'ye yeni gelen göçmenlerin ise, hayata tutunabilmek için bir şekilde devlet yardımına başvurmak zorunda kaldığı biliniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler