Trump, 'Avrupa Tam Bir Kaos,Biz Güçlü Bir Milletiz'

Trump, 'Avrupa Tam Bir Kaos,Biz Güçlü Bir Milletiz'

ABD Başkanı Trump’ın,Salı günü yayınladığı bir tweet Amerikan siyasetinin gündemine oturdu

ABD Başkanı Trump’ın,Salı günü yayınladığı bir tweet Amerikan siyasetinin gündemine oturdu.Birçok tartışmayı beraberinde getiren tweette,Trump’ın ‘kırmızı çizgili’ göç politikalarına destek toplamak için Obama kaynağına başvurduğu bildirildi.

 

Salı gecesi attığı tweette,Trump,Obama’nın 2005 yılına ait konuşmasından 30 saniyelik kısmını alarak bir video paylaştı. Obama,videoda ‘Sınır güvenliğimizi arttırmalıyız’ sözlerini kullanıyordu.

 

Trump,“Obama’ya 100% katılıyorum!” şeklinde yazdı.

 

Obama'nın Konuşması Tamamen Farklı Yöndeydi

 

Obama’nın ise konuşmanın devamında iki noktaya daha değindiği anlaşıldı.

“Bunu söylemişken,sınırların güvenliğini sağlamak tek başına göç yönetimi sorununu çözmez.Yasa dışı göçü bitirmek için,yasal göçü daha iyi bir şekilde idare etmeliyiz. ”diyerek prensiplerini açıklamış; ‘Yasadışı göç selini,ABD’ye kontrollerden geçtikten ve işçi haklarını elde ettikten sonra girecek düzenli bir yasal göç akımı ile ikame edecek bir misafir işçi programına ihtiyacımız var” demişti.

 

Obama,aynı konuşmada,ayrıca yasa dışı olarak ABD’ye göç etmiş kişilere de ‘en sonunda vatandaşlığı kazanacakları’ bir geçiş statüsü verilmesini de taahhüt etmişti.


Konu üzerine ilk tweetinde Trump, ‘Yasa dışı göçü isteyen ve savunanlar,Avrupa’nın son 5 yılında ne olduğuna baksın.Tam bir kargaşa! Tek istedikleri ise bu kararlarını tekrar verebilmek.’ yazdı.

İkinci tweetinde ise ‘Biz,büyük ve egemen bir devletiz!Güçlü sınırlarımız var.Sınırlarımızı yasa dışı yollarla giren hiç kimseyi kabul etmeyeceğiz’ dedi.

 

Trump'tan Göç Tehditleri

 

Geçtiğimiz hafta ise Trump’ın Meksika’ya,Honduras’tan yola çıkan göçmen karavanını ABD sınırına varmadan durdurma talimatı vermişti. before it reaches the US border. Washington also threatened El Salvador, Honduras ve Guatemala’yı ABD’ye bu ağır göç akımını durdurmazlarsa yardımlarının kesileceğini söyleyerek tehdit etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler