TRT’nin hesapları neden 'Ticari sır' diye gizleniyor

TRT’nin hesapları neden 'Ticari sır' diye gizleniyor

CHP’nin TRT, PTT ve TCDD Sayıştay raporlarının ibra kararına itirazlarının görüşüldüğü KİT Komisyonu’nda konuşan CHP’li Sertel, “TRT, bir banka gibi ‘ticari sır’ gerekçesiyle yayın hizmetleri için ödediği tutarları da açıklamıyor” dedi

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu toplantısında, CHP’nin TRT, PTT ve TCDD’nin onaylanan Sayıştay raporlarına yönelik itirazları görüşüldü. Toplantıya komisyon üyesi milletvekillerinin yanı sıra kurum temsilcileri de katıldı.

2011-2016 yılları arasındaki raporlara yönelik itirazların görüşülmesi sırasında CHP adına söz alan İzmir Milletvekili Atilla Sertel, kamu kurumlarının işleyişinde aksaklıklar yaşandığını söyledi. TRT’nin dış yapım programları için yüksek miktarda harcamalar yaptığına dikkati çeken Sertel, “Geçmiş dönemlerden yapılan açıklamalardan biliyoruz ki program başı 1 milyon TL’yi aşkın harcamalar yapılıyor. Bunları eleştirdikten sonra adeta bir banka gibi ‘ticari sır’ kılıfını buldular. TRT, programlara yaptığı harcamaları bu gerekçelerle açıklamıyor” dedi.

AĞIRLAMA ADI ALTINDA SINIRSIZ HARCAMA

Kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı yerel seçimler öncesinde TRT ekranlarına çıkartan Genel Müdür İbrahim Eren’i de eleştiren Sertel, “TRT yönetimi, bizi değil Osman Öcalan’ı ekranlarına taşıyor” diye konuştu.

PTT Genel Müdürlüğünün temsil ve ağırlama temsil ve ağırlama gideri adı altındaki sınırsız harcamalarına dikkati çeken Sertel, “PTT Genel Müdürü, bu yetkisini kullanarak sekiz ayda 478 bin lira harcarken önceki Genel Müdür de 2016 yılının ilk üç ayında 273 bin lira harcama yaptı. Sayıştay bu harcamaların özel harcamalar olduğunu tek tek raporlarına yansıttı. Uludağ’da eş-dost-akraba 41 kişiyle kış tatili yaptıkları ortaya çıktı. Bizler de bu bilgileri kamuoyuyla paylaştık. Peki ne oldu? PTT Genel Müdürüne de hiçbir şey yapılmadı” dedi.

CHP’li Sertel’in yaptığı konuşmanın ardından AKP sıralarından Sertel’e, “Söyleyecek bir şey bulamayınca aynı şeyleri eleştirip duruyorsunuz” dedi. Komisyon Başkanı AKP’li Mustafa Savaş bu sözlerin ardından “Sataşma olduğunu” ifade eden Sertel’e “Bu sözlerde bir sataşma yok. Görüşmeler sürecek” dedi. Yapılan görüşmelerin ardından CHP’nin Sayıştay raporlarının onaylanmasına yönelik itirazı AKP’li ve MHP’li Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler