TRT Özür diledi

TRT Özür diledi

TRT Haber ekranının altında “Azerbaycan sivillere saldırıyor” başlıklı alt yazının konulması nedeniyle soruşturma başlatan TRT, sorumlusu personelin işine son verildiğini açıklayarak, özür diledi.

TRT Haber’in Satır Başı programında yapılan ‘Azerbaycan Sivillere Saldırıyor’ KJ’sinin yer alması kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Tepkiler üzerine konuyla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda TRT, resmi internet sitesinde yaptığı duyuru ile kamuoyundan özür dileyerek, sorumlu personelin işine son verildiğini bildirdi.

İSTENİLMEYEN BİR ALTYAZI

TRT’nin açıklaması şöyle:

“Ermenistan’ın 27 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan’daki sivillere saldırısı ile başlayan sürecin ilk gününden bugüne TRT bölgeden etkin bir yayıncılık gerçekleştirmiştir. Azerbaycan devlet yetkilileri, TRT’nin gerçekleştirdiği bu başarılı yayıncılık ve Azerbaycan’a olan desteğine gerek sözlü gerekse sosyal medya üzerinden teşekkür mesajlarıyla cevap vermişlerdir.

TRT Haber Kanalımızda, savaş suçu işleyen işgalci Ermenistan’ın sivillere yönelik saldırılarının bölgeden canlı muhabir bağlantısıyla anlatıldığı esnada istenilmeyen bir alt yazı kısa süre ile ekrana gelmiştir.

Hatalı alt yazı ivedilikle düzeltilmiştir. Ekrana gelen bu alt yazıda sorumluluğu tespit edilen personelin kurumla ilişiği kesilmiştir. Yayın politikamız ve vermek istediğimiz mesajlara tamamen ters bu hatadan ötürü özür dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler