Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

TOMBALA

Ana muhalefet partisinin yerel yönetimlerdeki “amiral gemisi” kentte görkemli aday tanıtım lansmanı sona ermişti. Genel Başkan yardımcılarından milletvekili Fırat Bey’in kulağına eğildi ve “ Bir yerde toplanalım. Meclis üyelerini belirleyelim” dedi. Fırat bey “Başkanım bizim eve gidelim.Hanım çok güzel zeytinyağlı sarma yapıyor “deyince parti sözcüsü Şeniz Bey “Valla iyi olur hem adayları da sarıp sarmalarız” diye takıldı. Belediye başkan adayı Turgay Bey’i de davet ettiler. VIP araçlara ayrı ayrı binip Fırat beylerin evinin yolunu tuttular.

Eve vardıklarında sofra hazırdı.Başkan masada alkol olmadığını farkederek “Rakı yok mu? Biz Atatürk’ün partiyiz..Hadi şöförü markete gönderin de bir şişe Tekirdağ kapsın “dedi. İçkiler de servis edildi, mezeler, sıcaklar yendi. Tatlı kısmı sonrası eşler kahvelerini alıp salonun diğer köşesindeki dev TV ekranında oynayan “Kızılcık Şerbeti”ni izlemeye koyuldular.

Masada sadece rakı ve leblebi, not alınacak kağıtlar,ceptelefonları ve de 4 konuk kaldı. Başkan İl Başkanı Aslan beyin niye çağrılmadığını sordu. Turgay bey eşinin doğumu nedeniyle konuyu fazla çalışamadığı için çağırmadıklarını zaten çağırsalar da onun fikirlerine ehemmiyet vermediklerini ifade etti. Başkan “Bu konuyu ben 15 gün çalıştım “ deyince açık artırma misali Şeniz bey “Ben 25 gün çalıştım” Turgay bey “Ben bir aydır çalışıyorum” Fırat bey “Ben 38 gün çalıştım”diyecevaplar verdiler. Seçimi nasıl yapacaklarına dair başkana sorular yönelttiler.

Başkan “Tombala getirin bana.”dedi ve ekledi “Yılbaşında evlerde tombala oynanır.Sizde de mutlaka vardır “deyince Fırat bey kızına seslendi; “Elif tombalayı getirir misin senin odandaki kütüphanenin bir köşesinde olacaktı “

Toplantıya katılanlar “Ne iş? “diye düşünürlerken başkan konuya açıklık getirdi.

“Tombala çekerek adaylarımızı belirleyeceğiz”

Şeniz bey hemen atladı “Başkanım tombalada 90 taş var. Aday adayları nerdeyse 500 kişi. “

Fırat bey hemen formülü buldu.

“Başkanım hepimizin önünde listeler var.Ortak aday adaylarından 90 kişi belirleyelim. Ön seçim gibi”

Teklif uygun görüldü,taşlara aday adaylarının isimleri yazıldı. Kartlar dağıtıldı. Ve Başkan tombala torbasına elini atarak çekilişlere başladı:

Ahmet Sadık

“Bende yok”

“Bende de yok”

“Bende var”

Ayşe Manav

“Bende var”

“Bende yok”

“Bende de yok”

“Bir dakika.Bende varmış son anda farkettim”

Çekiliş devam ediyor,bir yandan da kahveler içiliyordu.

Zübeyir Köksal

Turgay bey ayağa fırladı:” Kaf kaf kaf.. Sin sin sin..Kafsin kaf sin kaf ..Birinci Çinko”

Başkan

“Tamam ilk sıraya Zübeyir Köksal’ı yazalım. Yalnız dikkat edelim orada kök salmasın. Gelecek seçimlerde üstünü çizeceğiz. Bu kent her seçim değişim ister”

Listeler gecenin ilerleyen saatlerinde belirlenmişti. O sırada bir telefon çaldı. Arayan Doğu’nun etkili ağalarından Veli Ağa’ydı.Artık nasıl duyduysa listeyi..

Başkan herkesin dinlemesi için cep telefonunun hoparlörünü açtı:

“Başkanım Zübeyir Köksal’ı ilk sıraya yazmayın. Kendisini çok iyi tanırım.Son Kurultay’da rakibiniz için çalıştı. Ve kendisi Fetö örgütündendir. İlave olarak uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yapmaktadır.”

“Allah allah “ dedi masadakiler.Ama koskoca Ağa yalan söyleyecek değildi yaa..Zübeyir Köksal “kadın kotası nedeniyle silindi “yazıldı listeye.

Artık ayrılma zamanı gelmişti. Başkan son bir ikazda bulundu;

“İçim rahat. Ön seçim ve tombala ile listeleri belirledik. Bu isimler çok iyi işlere imza atacaklar,Turgay beyin elini güçlendirecekler. Yalnız bu akşam bu konuyu konuşmadık olalım. Gazeteciler sorarlarsa Aslan bey de vardı, keyifli bir sohbetti diyelim. Meclis adayları nasıl belirlenecek derlerse de “yapay zeka kullanacağız” şeklinde cevap verelim”

Not:Bu hayali bir yazı olup olaylar, kuruluşlar ve kişilerle ilgili benzerlikler tamamiyle tesadüftür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.