TİSK Mikrocerrahi Vakfı'ndan Mersin Üniversitesi'ne bağış

TİSK Mikrocerrahi Vakfı'ndan Mersin Üniversitesi'ne bağış

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, Mersin Üniversitesi’ne mikrocerrahi uygulamalarında kullanılan, SPY Floresans cihazı bağışladı.

TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı bugüne kadar gerçekleştirdiği tıbbi cihaz bağışları ile pek çok hastaya fayda sağladı.

İş sağlığı ve güvenliği kültürünü güçlendirmek hedefi ile mikrocerrahi başta olmak üzere tıp alanında Türkiye’de gerçekleştirebilecek bilimsel araştırmalarla, uygulama ve eğitim çalışmalarını desteklemeyi odak faaliyet alanlarından biri olarak gören TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı (MCV) yaptığı bağışlarla sağlık sistemimize katkı vermeye devam ediyor.

Bu doğrultuda TİSK MCV, Mersin Üniversitesi’ne, mikrocerrahi uygulamalarında kullanılmak üzere, 800 bin TL değerindeki SPY Flourescan cihazını bağışladı. Cihaz 4 Eylül 2020 günü pandemi kuralları nedeniyle sınırlı katılımla gerçekleştirilen bir törenle hastanenin kullanımına sunuldu. Törene Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, TİSK Mikrocerrahi Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Abeş, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Akansel Koç ve Prof.Dr. Türker Özkan katıldı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyon (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M.Sinan Abeş, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“TİSK MCV olarak yaptığımız bağışlarla Sağlık sistemimizi desteklemeye Devlet üniversiteleri ile devam etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Mersin Üniversitesi’ne bağışlamış olduğumuz SPY cihazı, cerrahi tedavilerin muhtemel komplikasyonlarını azaltmakla birlikte, ameliyatın kalitesini, doğruluğunu ve güvenliğini artıran bir cihazdır. Ayrıca tıbbi araştırma projelerine de önemli katkı sağlamaktadır. Bu önemli özellikleri ile cihazın Mersin Üniversitemizin gerek cerrahi uygulamalarına gerekse bilimsel araştırmalarına katkı sağlamasını umut ediyoruz. TİSK MCV olarak bugüne kadar 25 adet SPY cihazı ve 8 adet cerrahi mikroskopu Türkiye sathında Devlet Hastaneleri ve Devlet Üniversite Hastanelerine bağışladık. 105 mikrocerahi uzmanı hekimimize yurt içi ve yurt dışında eğitim olanağı sağladık. Ayrıca yine mikrocerrahi üzerine yapılan uluslararası ve ulusal bilimsel kongrelere sponsor olduk. Vakıf olarak yaptığımız tıbbi cihaz bağışları ile pek çok hastaya fayda sağlamış bulunmaktayız.”

TİSK MCV’ye sağladığı katkı nedeniyle teşekkür eden Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı “Özellikle büyük yaralanmalar sonrasında gerçekleşen mikrocerrahi ameliyatlarında SPY cihazı önemli başarılar sağlıyor. Ağır yaralanmalarda sağlam ve ölü dokuyu belirlemek uzun süre alırken bu cihaz sayesinde anında tespit sağlanıyor. Böylelikle hasta ameliyattan çıkmadan olası problemler fark edilerek anında müdahale etme şansı oluyor. Aynı zamanda cerrahi tedavilerin olası komplikasyonlarını azaltan, ameliyatın kalitesini, doğruluğunu ve güvenliğini artıran bu cihazın Üniversitemize bağışı, başarılı çalışmalara ve tıbbi araştırmalara ciddi katkı sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

Tören bağış protokolünün imzalanmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler