THK Yanıyor…. Neden Genel Kurula Gitmiyor?

THK YANIYOR…. NEDEN GENEL KURULA GİTMİYOR?

LALELİ OTELİ İÇİN HANGİ ÜNLÜ ÇİFTİN DÜĞÜNÜ KULLANILDI? NELER OLDU? - -Erdoğan o düğünün şahidi olmaktan son anda neden vazgeçti?

Evet yazıda birden çok başlık var. Zira son zamanlarda bir çok kurumda olduğu gibi THK’da da olanları ve biriken sorunları öğrenince insanın aklı yorumlamaya yetmiyor.

Kasası boşalan ve 1.2 milyar lira borcu bulunan THK’nın bu borcunun yapılandırması karşılığı (Kendi hukukçuları ve hukuk birimi varken) anlaştığı hukuk bürosuna aylık yüklü bir ücret ve 5 milyon lira pirim ödeyecek olmasını anlayamıyoruz mesela….Üstelik de bu anlaşma yönetim düştüğü için yasal değildir!

(Ve bu nedenle biz geçen hafta bu konuyu yazınca ilgili hukuk bürosu bu işin kanunsuz olduğunu görüp sözleşmesini tek taraflı iptal etmiştir. Alınan 35 bin lira avans da kuruma iade edilmiştir.)

Mesela daha neleri anlamıyoruz?

Yeni gelen ve borç içinde kurumu teslim alan yeni yönetimin tüm masraflarını kuruma ödetmesini anlamıyoruz…

(Ben bu konuda elimdeki harcama listesini yayınlamaya ben utanırım. Ama isteyecek mercii olursa o makama 30 adet olan belgeleri veririz.)

Yönetimi istifalar ile düşen kurum peki neden Genel Kurula gitmiyor? Günün sonunda THK bir dernek. Dernekler Masası ve İçişleri Bakanlığı neden gerekeni yapmıyor? Hatta görevini yapmıyor?

Eski ve yeni yönetim mahkeme mahkeme dolaşıp genel kurulun yapılıp yapılmaması için ayrı ayrı ‘yargıda kulis’  yapıyor? Kurum borç batağındayken bu iş için neden avukatlara gereksiz paralar ödeniyor?Bunu da anlamıyoruz mesela?

THK bu durumayken, yüksek rakamlarla yeni personel alımı ve ‘her partiden insan alıyoruz ve dengeyi korumak istiyoruz’ demek  ve Cumhurbaşkanlığı danışmanlarına kurumda verilen yeni görevler hangi vicdan ile örtüşüyor? Bu olsa olsa koltuk korumak için THK’nın boş olan kasasını daha da boşaltmak değil midir?

Geçmiş dönem için Devlet Denetleme Kurulu’na denetlenmesi için başvurmuş yeni yönetim. Bu güzel bir durum. Ancak bu denetleme başvurusu neden belli tarihleri içeriyor da bugüne kadar gelmiyor? Mesela bunu da anlamıyoruz. Ama umarın Devlet Denetleme Kurulu THK’yı geçmişten bugüne kadar denetler de denetim gerçekten bir işe yarar.

Ne bileyim,  kaybolan helikopterler bulunur mesela.

Kiraya verilip hem kirası hem kendisi alınmayan uçaklar nerede? Onlar çıkar belki. Bu yıl neden kurban derisi toplanmadığı, Orman Bakanlığı’nın yangın söndürme ihalesine madem yangın söndürme uçakları sular seller gibi çalışıyor neden girilmedi?..vb.gibi sorular aydınlanır.

Şimdi gelelim en önemli meseleye! Kurumun Laleli’deki göz bebeği ve en önemli gelir kaynaklarından Laleli Oteli’nin hikayesine….

Şimdi sıkı durun!

Kurum yıllardır içindeki kiracıyı tasfiye için uğraşır. (Ki bunun tarihi terminolojisini yarın evraklar üzerinden yazacağım. Elimdeki belgelere göre.)

Ve nihayetinde içindeki kiracıyı tahliye kararı aldırır. Ancak kiracı yıllardır elinde olan ‘ballı geliri’ bırakmak istemez. Eli de uzundur. Sağa sola başvurur. Bu iş için yani tahliye olmamak için de ciddi bütçe ayırır. O da ayrı konu ama…Tam da o sırada çok ünlü bir çift Ankara’da evlenmektedir. Üstelik de damat kiracının yakın arkadaşıdır!. Bu da bir şey mi? Gelinin nikah şahidi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dır. Hemen çalışmalara başlanır. Dönemin THK Başkanına haber gönderilir ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da nikah şahidi olduğu söylenerek bu düğüne nikah şahidi olarak katılması istenir…Zaten nikah oldukça medyatiktir! THK Başkanı elbette kabul eder. Nihayetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı nikaha tanıklık edecektir….

Ancak…..

Ne mi olur?

THK’nın Lale Oteli ile ilgili bu istihbarat bilgisi ve bu nikahta yapılmak istenen Laleli Oteli ile ilgili operasyon önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gider, sonra da THK Başkanına. Erdoğan elbette hemen nikah şahitliğini iptal eder ve nikaha gitmez.(Günlerce konuşulan Erdoğan’ın şahitliğine son anda gitmediği nikah Erdoğan’sız yapılır) O günlerde değişik spekülasyonlar yapılsa da aslında gerekçe , THK’nın Lale Oteli’ndeki nemalanmadır!  THK Başkanı şoktadır. O da gitmez. Zira kendisine gelen istihbarat bilgisinde de, ‘tahliye ettiği kiracı da damadın nikah şahidi olacak ve tahliye konusunda psikolojik üstünlükle kiranın devamı sağlanacaktır.’ İfadesi yer almaktadır.

Ne THK imiş değil mi? Tüm bu konularda Mithat Sarın ile röportaj yaptım. Hepsini açık açık kayıt cihazımıza anlattı. Bu hafta yayınlayacağım. Ama önce yarın Laleli Oteli’nin hikayesi var sırada! Tabii bu hafta mevcut THK Başkanından da sorularımı cevaplamak üzere randevu bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.