The Fınancıal Tımes Gazetecisi, Hong Kong'tan Kovuldu

The Fınancıal Tımes Gazetecisi, Hong Kong'tan Kovuldu

Hong Kong yarı özerk hükümetinin,The Financial Times bünyesinde gazetecilik yapan Victor Mallet'in vizesini yenilemediği açıklandı. Durumun,gazetecinin de facto kovulmasına yol açacağı belirtildi.

 

HONG KONG — Hong Kong yarı özerk hükümetinin,The Financial Times bünyesinde gazetecilik yapan Victor Mallet'in vizesini yenilemediği açıklandı. Yenilenmeyen vizenin,gazetecinin Hong Kong yarı özerk yönetiminden de facto kovulmasına yol açacağı belirtildi. Basında, yarı özerk Çin kentinin medya özgürlüğünden endişe duyulduğu dile getirildi.

The Financial Times gazetesi ise Cuma günü, gazetenin Asya haberleri editörünün vizesinin yenilenmemesi kararı için hükümet tarafından hiçbir sebep gösterilmediğini söyledi.

Gazete yaptığı açıklamada “İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Reddedilme için de bize herhangi bir sebep gösterilmedi.” dedi.

Hong Kong Göç Departmanı, bir tek olaydan genel bir yorum yapılmasının doğru olmadığını söyledi.“Her başvuruyu değerlendirirken, Göç Departmanı kanunlara ve yürürlükteki politikalara uygun hareket eder. Her bir olayı, kendine has unsurlarıyla birlikte dikkatli bir değerlendirmeden geçirdikten sonra 'reddetme' ya da 'kabul etme' kararını alır.” açıklamasını yaptı.

Çin, Yabancı Medya İstemiyor

 Çin'in,daha önce birçok kez aynı durumdan 'sabıkalı' olduğu, yabancı gazetecilerin ve medya kuruluşları çalışanlarının vizelerini onaylamayarak 'sürekli bir baskı sistemi' uyguladığını bildirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler