Terör örgütü PKK/PYD'den Esad'a: "Münbiç'e özerklik ver, kenti teslim edelim!"

Terör örgütü PKK/PYD'den Esad'a: "Münbiç'e özerklik ver, kenti teslim edelim!"

Amerika'nın, Suriye'nin kuzeyinden çekileceğini açıklamasının ardından PYD/PKK Sözcüsü Cihan Ahmad, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a "Münbiç'e özerklik verilmesi halinde kenti, Suriye hükümetine devredebilecekleri" teklifinde bulundu.

Suriye'nin kuzeyinden Amerika'nın çekileceğini açıklamasının ardından panik yaşayan terör örgütünün uzantısı PKK/PYD'nin Sözcüsü Cihan Ahmad, Rus basın yayın organı Sputnik'e açıklamalarda bulundu. Suriye rejiminin özerklik vermesi durumunda Münbiç'i Esad'a teslim edebileceklerini söyleyen Ahmad, Münbiç'te Suriye bayrağı dalgalanıp dalgalanmayacağına ilişkin soruya ise "Biz, Suriye'nin bir parçasıyız ve ayrılma çağrısı yapmıyoruz ancak özgür Suriye'nin içinde özerklik anlaşması yapmak istiyoruz" yanıtını verdi.

"KİMİN BAYRAĞI ALTINDA OLDUĞUMUZ ÖNEMLİ DEĞİL"

Merkeziyetçi Suriye'de demokrasi yoluyla çıkarlarının gözetilmesi gerektiğini düşündüklerini belirten Ahmad, "Parçalanma aşamasında olan bir ülkede yer almak istemiyoruz. Biz, bu bölgede özerklik istiyoruz ve kimin bayrağı altında olduğumuz önemli değil" dedi. Amaçlarının bölgeyi korumak olduğunu iddia eden Ahmad, Suriye hükümetiyle yapılan bazı görüşmelerde sorunlar çıktığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika