Temsilciler Meclisi Üyesi Ocasio-Cortez ABD'nin Güney Sınırındaki Gözaltı Merkezlerini Ziyaret Etti

Temsilciler Meclisi Üyesi Ocasio-Cortez ABD'nin Güney Sınırındaki Gözaltı Merkezlerini Ziyaret Etti

Temsilciler Meclisi üyesi Ocasio-Cortez ABD'nin güney sınırındaki gözaltı merkezlerini ziyaret etti: Göçmenler tuvaletten su içmeye zorlanıyor.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Meksika sınırından ABD'ye geçmeye çalışırken yakalanan göçmenlerin tutulduğu bir gözaltı merkezini ziyaret etti.

Ocasio-Cortez bu gözaltı merkezlerinde şartların çok kötü olduğunu ifade etti ve çalışanların kendisi hakkında yaptığı cinsel içerikli paylaşımları kınadı.

Ocasio-Cortez'in sosyal medya paylaşımlarına göre ziyaret ettiği bir gözaltı merkezinden yetkililer hücrelerde tutulan kadınlara su olmadığını ve klozetten içebileceklerini söyledi.

Ocasio-Cortez ayrıca konuştuğu bir göçmenin kendisine psikolojik şiddet uygulandığını, geceleri ışıkların aniden yakıldığını ve göçmelere hakaret edildiğini söylediğini aktardı.

Ocasio-Cortez Teksas eyaletinde bulunan göçmen gözaltı merkezini ziyaret ederken NBC de İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bir raporu yayımladı. Rapora göre El Paso'daki merkezde 756 göçmen için 4 tane banyo bulunuyor.

Rapora göre 35 kişilik bir hücrede 155 kişi tutuluyor ve bu hücrede tek bir tuvalet bulunuyor. Rapor ayrıca kıyafetlerin temizlenmediğini ve göçmenlere kirli kıyafetler verildiğini ortaya çıkardı.

ProPublica aynı gün içinde bahsi geçen gözaltı merkezi çalışanları arasında kurulmuş bir Facebook grubundaki paylaşımları yayımladı. Bu paylaşımlarda çalışanların göçmenlerin durumuyla alay ettiği, hakaretlerde bulunduğu ve Ocasio-Cortez hakkında cinsel paylaşımlarda bulunduğu görülüyor.

Cortez bu paylaşımları kınadı ve ziyareti sırasında çalışanların kendisine fiziksel ve psikolojik olarak tehditkar davrandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler