Temel Karamollaoğlu: "Ak parti şeklen Müslüman"

Temel Karamollaoğlu: "Ak parti şeklen Müslüman"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Temel Karamollaoğlu, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı. Karamollaoğlu, “Biz herhangi bir ittifakın içerisinde değiliz. Biz tek başımıza seçimlere giriyoruz. Bunu, Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüğümüzde de söyledik. Ancak şu anda ortada bir yalan, iftira var. Dirsek teması dediğimiz şey ise çok abartıldı. Bir beldede aday çekilmiş, bize destek vermiş. Bizim adayımız daha güçlü. Ne diyelim, çekilme mi diyelim? Dirsek teması dediğimiz bu” ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ, ŞEKLEN MÜSLÜMAN"

Karamollaoğlu, “Bir insan yalan söylüyor ise, iftara ediyor ise, cennetin yüzünü göremez. Kamu malını israf ediyor ise işte bu israftır, haramdır. Biz, 'ittifakın içerisinde değiliz' diyoruz. Israrla yalan söyleyip, ittifaktaymışız gibi anlatılıyor. AK Parti hükümeti, tüm bunlardan dolayı yalnızca şeklen Müslümandır. Bedeviler, Peygamber efendimize gelip diyorlar ki, ‘Biz mümin olduk’, bunun üzerine kendilerine deniyor ki, ‘Siz mümin olmadınız, deyin ki biz Müslüman olduk. Daha iman sizin kalbinize girmedi.’ İşte şekil, tek başına yetmiyor. Yalan söylerse bir Müslüman, Müslüman olmaz buyuruluyor. Bunlar da yalan söylüyor. Kibir eden insan, af dileme noktasına gelemiyor. Bunlarda kibir de var” dedi.

AB’ye Girersek, Benliğimiz Kaybolur

Karamollaoğlu, “Biz yatırımlara karşı değiliz, biz paranın verimsiz yatırımlar ile toprağa gömülmesine karşıyız” derken, Avrupa Birliği konusunda ise şunları söyledi:

“Bu birlik, Hristiyan-Siyonist birliğidir. Biz demiyoruz ki, ‘AB ile kavga edelim.’ Ticaret yapacağız, yatırım alacağız. Elbette bunları yapacağız. Ancak, AB’nin içerisinde değil. Mutlaka birlik üyesi olmak gerekmiyor. Zira, bakın İngiltere bile çıkma kararı aldı. Bazı ülkeler hiç girmedi. Bunlar, tek bir ülke gibi olmak istiyorlar. Biz, Müslüman bir toplumuz. AB içerisine girersek, kültürümüz yok olur, benliğimizi kaybederiz. O yüzden, AB üyeliğine karşıyız. Ama ticaret yapmaya elbette karşı değiliz.”

"SURİYE'NİN KAN GÖLÜNE DÖNMESİ..."

Karamollaoğlu, Erbakan ile ilgili bir anısını anlatırken, “Suriye ile her şey çok iyiydi. Onlar buraya tatile geliyor, bizimkiler de oraya gidiyordu. Vizeler filan kaldırıldı. Bu benim, çok hoşuma gitmişti. Bir gün Allah rahmet eylesin, Erbakan Hoca ile konuştuk. ‘Tehlikeli bir iş yapıyorlar' dedi. ‘Ama neden öyle diyorsunuz, gayet güzel değil mi bu atmosfer’ diye sordum. Kendisi, ‘bugün ABD dost ol dedi oldular, yarın düşman ol, saldır der; düşman olur, saldırırlar’ dedi. Bakın Obama, ‘Esad, yürüyen iskelettir’ dedi. Bizimkiler de hemen, ‘Esad, gitsin’ demeye başladı. O yüzden, Suriye’nin kan gölüne dönmesi, milyonlarca insanın ölmesi, mülteci olmasında bu hükümetin de dahli vardır. Sorumludur... ABD istediği için, bugün Türkiye’de milyonlarca mülteci var” dedi.

GÜL, DAVUTOĞLU VE BABACAN'A ÇAĞRI

Yeni bir partiye gerek olmadığını hatırlatan Karamollaoğlu, “Duyumları ben de alıyorum. Ancak, Türkiye’de siyasi bir boşluk yok. Yeni bir partiye ihtiyaç yok. Ben bunu daha önce de söyledim. Kendileri ile bu konuyu hiç konuşmadım. Ama çağrım yine aynıdır. Siyaseti Saadet Partisi’nde yapabilirler” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler