Teksas'ta Silahlı Saldırı: 5 Ölü 21 Yaralı

Teksas'ta Silahlı Saldırı: 5 Ölü 21 Yaralı

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre saldırı, Teksas eyaletinin Midland ve Odessa şehirleri arasındaki bölgede yer alan bir alışveriş merkezi civarında yaşandı.

Söz konusu haberlerde, saldırganların kullandıkları araçlardan etraftaki insanlara rastgele ateş açtıkları bilgisi yer aldı. Ancak polis yetkilileri daha sonra yaptıkları açıklamada saldırıyı tek bir saldırganın düzenlediğini, ikinci bir saldırgan olmadığına inandıklarını belirtti.

Odessa Polis Şefi Michael Gerke, olaya ilişkin son yaptığı açıklamada, saldırıda en az 21 kişinin yaralandığını ve 5 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Midland Polis Biriminin resmi Facebook hesabında, saldırganın ölü ele geçirildiği bilgisi yer aldı.

Saldırıyla ilgili olarak yerel halka güvenli yerlerde kalmaları çağrısı yapan polis, Texas Permian Basin Üniversitesinin de geçici olarak kapatıldığını bildirdi.

TRUMP BİLGİLENDİRİLDİ

ABD Başkanı Donald Trump da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı William Barr'ın kendisini saldırıyla ilgili bilgilendirdiğini belirtti.

FBI'ın ve güvenlik güçlerinin olayla yakından ilgilendiğini kaydeden Trump, gelişmeleri yakından takip edeceğini aktardı.

SALDIRI NEDENİYLE CANLI YAYINI TERK ETMEK ZORUNDA KALDILAR

Odessa'da yayın yapan yerel bir televizyon kanalı olan KOSA-TV spikerleri, saldırıya canlı yayında yakalandı. Kanaldaki yetkililerin saldırı nedeniyle binayı boşaltmalarını istediği spikerler, yayını iki kez terk etmek zorunda kaldı.

Spikerlerden biri, ekrandan ayrılmadan önce şu anonsu yaptı: "Bir dakikalığına ayrılmak zorundayız. Burada neler olduğunu bilmiyoruz. Sayın seyirciler, bu ciddi bir durum, bunu bilmenizi istiyoruz.

Stüdyoyu tahliye ettikten sonra mikrofonunu açık bırakan spiker, dakikalar sonra stüdyoya geri dönerek saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu izleyicileriyle paylaştı. Olaya dair detayları aktarmaya devam eden spiker, stüdyonun bulunduğu binada insanların panikle koşmaya başladığını bildirdi.  

Ancak ilk tahliyeden dakikalar sonra bu kez silahlı güvenlik güçleri stüdyoya girerek TV çalışanlarından binayı boşaltmalarını istedi.

Spiker durumu izleyicileriyle paylaşırken, "Yeniden kaybolmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Tüm olumsuzluklara rağmen yayını sürdürmeye çalışan spikerler sosyal medyada büyük destek topladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler