Tecrit kurallarını hiçe sayıp sahile giden Yeni Zelanda Sağlık Bakanı: Ben bir budalayım

Tecrit kurallarını hiçe sayıp sahile giden Yeni Zelanda Sağlık Bakanı: Ben bir budalayım

Ülkesi yeni koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tecrit altındayken dış dünyadaki yaşantısına kaldığı yerden devam eden Yeni Zelanda Sağlık Bakanı David Clark’ı dilediği özür de kurtarmaya yetmedi.

Kabinedeki konumunun en alt seviyeye indirilmesi kararlaştırılan Clark, yaptıkları nedeniyle kendisini “budala” olarak tanımladı.
Guardian’ın haberine göre Clark geçen hafta dağ bisikletiyle tur atmak için araçla evinden iki kilometre öteye gitmiş, üzerinde bakanın olduğu minibüsü fark eden vatandaşların o anı fotoğraflaması üzerine olay basına yansımıştı.
Bu gelişme üzerine bakanın kendisinden özür dilediğini açıklayan Başbakan Jacinda Ardern, “Yeni Zelandalıların uymasını istediğimiz kuralları bakanlarımızın da izlemesini beklerim. İnsanlar temiz hava almak için ya da ihtiyaç halinde kısa mesafeli sürüşler için dışarı çıkabilir ancak halkımızdan zarar görme ihtimalleri yüksek eylemlerden kaçınmalarını istemiştik ve bakanımız da bu tavsiyeyi dikkate almalıydı” demişti.
Ancak aynı bakanın başka bir düşüncesizlik örneği olarak tecridin ilk haftasında ailesini 20 kilometre ötedeki bir sahile götürdüğü de ortaya çıktı.
Independent Türkçe'de yer alan habere göre, ülkede koronavirüsün yayılmasını önlemek için alarm seviyesinin 4. kategoriye çıkarıldığı sırada yaşanan olayla ilgili olarak, sahile gitmenin bu seviyede alınan kuralların açık ihlali olduğunu kabul eden Clark, Başbakan Ardern’e istifasını sundu ancak bu isteği kabul edilmedi.

Sağlık Bakanı Clark yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Yeni Zelandalılardan tarihi fedakarlıklarda bulunmalarını istediğimiz bir zamanda ekibimi hayal kırıklığına uğrattım. Ben bir budalayım ve insanların bana kızgın olmalarını anlıyorum. Sağlık bakanı olarak kurallara uymanın yanı sıra Yeni Zelandalılara örnek olmak da sorumluluğumun parçası… Muhakeme yoksunluğum nedeniyle başbakanımızdan özür diledim ve istifamı istedim."
Bu talebi geri çevirip Clark’ın statüsünü kabinede en alt seviyeye indiren Ardern ise “Normal şartlarda sağlık bakanını kovardım. Yaptığı yanlıştı, bunun hiçbir bahanesi olamaz. Ancak şimdi önceliğimiz Kovid-19’la toplu halde mücadele etmek. Sağlık sektöründe ya da salgınla mücadelemizde büyük çaplı bir aksaklığa tahammül gösteremeyecek bir noktadayız. Sırf bu nedenle Dr. Clark görevine devam edecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler