TCDD: ÇORLU TREN KAZASINDA KUSURUMUZ YOK

TCDD: ÇORLU TREN KAZASINDA KUSURUMUZ YOK

TCDD Genel Müdürlüğü Çorlu’da, geçen yıl 8 Temmuz’da meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada 'kazada kusurumuz yok' dedi.

Geçen yıl Çorlu'da yaşanan tren kazasında hayatını kaybeden 25 kişiden biri de 59 yaşındaki Fethiye Yıldız’dı. Yıldız’ın çocukları Özkan Yıldız ve Özay Duran, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) başvurarak, 100’er bin TL tazminat talebinde bulundu. TCDD yanıt vermeyince TCDD Genel Müdürlüğü ile TCDD Taşımacılık AŞ’ye tazminat davası açıldı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre dilekçede, “TCDD Genel Müdürlüğü’nün demiryolu altyapısını usule uygun üretmediği, yenileme ve bakım çalışmaları yönünden denetim eksikliği gösterdiği” belirtildi. TCDD Taşımacılık AŞ’nin ise yolcuları güvenli şekilde varış istasyonuna ulaştıramadığı vurgulandı. 

Çorlu 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, 14 Ocak’ta verdiği kararda, kazanın hizmet kusurundan meydana geldiğini, bu nedenle davanın idare mahkemesinde açılması gerektiğini savunarak, usulen reddetti. Avukat Mehmet Uzer ve Hasan Gök ise karara itiraz etti.

İki avukat, TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi’nin ticari kuruluş olduğunu ve davanın asliye hukuk mahkemesinde görüleceğini savundu. TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi ise itirazın reddini istedi.

Şirket adına gönderilen yanıtta, “Şirketin ya da çalışanlarının herhangi bir kusur ve ihmali bulunmamaktadır. Bu nedenle kaza sebebiyle müvekkil şirketin sorumlu tutulabilmesi hukuken ve fiilen imkânsızdır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler