TBMM Eski Başkanı Ahmet Ferruh Bozbeyli, Hayatını Kaybetti

TBMM Eski Başkanı Ahmet Ferruh Bozbeyli, Hayatını Kaybetti

Eski TBMM Başkanı Ahmet Ferruh Bozbeyli bir süredir akciğer ve böbrek rahatsızlıkları sebebiyle tedavi görüyordu. Durumu kötüleşince yoğun bakıma alınan Eski TBMM Başkanı Ahmet Ferruh Bozbeyli, kalp yetmezliği sebebiyle yaşamını yitirdi.

Bozbeyli'nin cenazesi yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılacak tören ve Ahmet Hamdi Akseki Cami'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ahmet Ferruh Bozbeyli kimdir?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 1927'de doğan Bozbeyli, babasının memuriyeti dolayısıyla ilk, orta ve lise öğrenimini çeşitli il ve ilçelerde tamamladı.

eski-tbmm-baskani-ahmet-ferruh-bozbeyli-vefat-etti,,.jpg

Ahmet Ferruh Özbeyli

1957'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren ve bu kentten 1961'de milletvekili seçilen Bozbeyli, 1961-1962'de Adalet Partisi Meclis Grubu Başkan Vekili, 1962-1965'te TBMM Başkan Vekili, 1965-1970 yıllarında ise TBMM Başkanı olarak görev aldı.

Adalet Partisi'nde Genel Başkan Süleyman Demirel'e muhalif olan, 1970'te partisinden ve Meclis Başkanlığından ayrılan Bozbeyli, arkadaşlarıyla kurduğu Demokratik Parti'nin (DP) genel başkanı oldu.

DP'de 8 yıl genel başkanlık yapan Bozbeyli, 1978'de bu görevinden de istifa ederek siyasetten çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler