Tbmm Başkanı Kurtulmuş: Kadınların Seçme Seçilme Hakkı, Toplumca Da Benimsenmiş Bir Demokratik Atılımdır

Tbmm Başkanı Kurtulmuş: Kadınların Seçme Seçilme Hakkı, Toplumca Da Benimsenmiş Bir Demokratik Atılımdır

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin sadece kağıt üzerindeki bir kanun değişikliği değil, toplumca da benimsenmiş bir demokratik atılım olduğunu belirtti

Sosyal medya hesabından mesaj yayımlayan Kurtulmuş, istiklal mücadelesinde destan yazan Türk kadınının, seçme ve seçilme hakkı elde etmesinin 89. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını ifade etti. Numan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Dünyanın 'modern' olarak tabir edilen birçok ülkesinde insanlar ten renkleri, cinsiyetleri veya inançları nedeniyle ayrımcılığa uğrarken Türkiye, 1934'te attığı bu önemli adımla adeta dünyaya demokrasi dersi vermiş, kadınların hak ve adalet mücadelesinde batılı ülkelere örnek olmuştur. 1935 genel seçimlerinde Mecliste 17 olan kadın milletvekili sayısı, şu anda 119'a ulaşarak Meclisin yaklaşık yüzde 20'lik kısmını oluşturmaktadır. Bu açıdan kadınların seçme ve seçilme hakkı, sadece kağıt üzerindeki bir kanun değişikliği değil, toplumca da benimsenmiş bir demokratik atılımdır. Güçlü bir şekilde toplumun her alanında başarıyla yer alan kadınlar ile Türkiye Yüzyılı yolculuğumuzda omuz omuza olmaya devam edeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler