Tasarruf Yapan Antep Belediyesi Daire Başkanlığına 5 Hizmetli Görevlendirildi

Tasarruf Yapan Antep Belediyesi Daire Başkanlığına 5 Hizmetli Görevlendirildi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni ‘överek’ tekrardan yapılandırıldığı belirtilen Antep Büyükşehir Belediyesi’nde bir daire başkanının hizmetine sekreter, şoför, odacı ve iki çaycı olmak 5 kişi görevlendirilince, CHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, “Bu nas

Sayıştay raporlarına yansıdığı üzere AK Parti Antep Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye ait Antep Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (GASKİ) toplam borcu 2.4 milyar TL. Giderek katlanarak bu borçla birlikte yine belediyeye ait Gazi Ağaç, GASKİ Enerji, Gazibel, Gazikonut ve GaziUlaş şirketleri de geçen sene 24 milyon TL zarar etti. Yine 2015 senesinden beri 410 milyon TL faiz ödendi.

Seçimlerde yeniden başkan seçilen Fatma Şahin’in başında olduğu belediye, ‘tasarruf’ yaparak, bu kötü tablo içerisinden çıkmak iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni yerelde uygulayacaklarını açıkladı.

Bununla beraber, 28 daire başkanlığı 18’e indirildi, daire başkanlıklarına bağlı 98 olan müdürlük sayısı da 69’a düşürüldü.

Antep Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, söz konusu değişikliğin 5393 No’lu Belediye Yasası’na göre uygulanamayacağını belirtti.

BU NASIL TASARRUF?

CHP’li Kireç, şunları söyledi: “Biz bunu sorduğumuzda ‘kaynakları daha verimli kullanabilmek için yapıyoruz’ dediler.

28 tane daire başkanlığını 18’e, 98 şube müdürlüğünü 68’e düşürdüler. Tasarruf tedbiri amaçlı yaptıklarını söylüyorlar. Geçen bir daire başkanını ziyaret ettim.

Bir sekreteri, şoförü, odacısı ve iki tane de çaycısı var. Bir daire başkanına 5 kişi hizmet ediyor. Sen bir yandan ‘tasarruf tedbirleri alıyoruz’ diyorsun, diğer taraftan bir bürokrata 5 kişi bakıyor.

Bu nasıl tasarruf tedbiridir? Bu borcun azaltılması için daha ciddi tedbirler alınması gerekiyor. Yoksa bu borç bitmez, aksine katlanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler