Tarihin en büyük işten atılma operasyonu

Tarihin en büyük işten atılma operasyonu

İstanbul Havalimanı'nın açılması ile birlikte Atatürk Havalimanı'nda TAV kadrosunda çalışan 4 bin 500 kişi işten atılıyor.

İstanbul Havalimanı'nın açılması ile birlikte İstanbul'da işsizler arasına 4 bin 500 kişi daha katılacak.

İstanbul Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV borsaya gönderdiği açıklamada, sözleşmenin devlet tarafından tek taraflı olarak feshi edilmesi nedeniyle çalışan 4 bin 500 kişinin işten çıkartılacağını bildirdi. 

TAV söz konusu işçilere toplam 240 milyon lira tanzminat dağıtacağını da belirtti. Bir TAV yetkilisi, Atatürk Havalimanı’nın kapatılıyor olması nedeniyle söz konusu işten çıkarmaların normal olduğunu belirterek açıklamaya doğruladı.

DEVLET TAZMİNAT ÖDEYECEK

TAV, sözleşme süresi bitmeden ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı’yla ilgili zarar tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Atatürk Havalimanı terminal binaları, otopark ve genel havacılık terminalinin işletme hakkı 3 Temmuz 2005’den başlamak üzere 2 Ocak 2021 yılına kadar toplam 15,5 yıllık süre için TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ’ye aitti.

Şirket daha önce yaptığı açıklamasında, İstanbul Havalimanı’nın kira sözleşmesi bitmeden önce açılması durumunda, çakışma döneminde oluşacak kâr kayıplarının DHMİ tarafından tazmin edileceğini duyurmuştu.

Konuya ilişkin TAV tarafından bu sabah yapılan yeni açıklamada, “Atatürk Havalimanı’nın sözleşme süresinden daha önce ticari uçuşlara kapanması nedeniyle şirketimizin uğrayacağı kâr kayıplarının hesaplanmasına ilişkin DHMİ, şirketimiz ve danışmanlar tarafından yapılan çalışmalar devam etmektedir” denildi ve kâr kayıplarının tazminine ilişkin bilgilendirmenin beklendiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler