Tarihi zirveye hangi Türk şirket damga vurdu?

Tarihi zirveye hangi Türk şirket damga vurdu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşmeye Türk firma damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında özellikle bir Türk firmasının ismini kullanırken, Rusya Devlet Başkanı Putin’in katılımıyla, geçtiğimiz hafta Moskova’da açılan Mercedes-Benz otomotiv fabrikasının bir Türk şirketi ESTA Construction tarafından inşa edildiğini söyledi.

8'inci Üst Düzey İşbirliği Konsey Toplantısı programı çerçevesinde Rusya’nın başkenti Moskova'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türk iş dünyasının Rusya’ya olan katkılarını sürdürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özellikle bir Türk firmasının ismini kullanırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla geçtiğimiz hafta Rusya’da açılan Mercedes-Benz fabrikasının bir Türk inşaat şirketi olan ESTA Construction tarafından yapıldığının altını çizdi. 

TÜRK ŞİRKETİ ESTA TARAFINDAN İNŞA EDİLDİ 

Rusya Devlet Başkanı Putin için “Değerli dostum Vladimir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçen sene 6 milyon Rus vatandaşını ülkemizde misafir ederek birlikte yeni bir rekora imza attık ve turizmde Rusya birinci sırada. İş adamlarımız Rusya'ya olan katkılarını sürdürdüler ve bin 300 kadar iş adamımız şu an Rusya'da yatırımcı olarak bulunuyor. Daha 5 gün önce Türk şirketi ESTA tarafından bir Alman otomotiv firması için inşa edilen fabrikanın açılışı değerli dostum Vladimir tarafından yapıldı” dedi.

Açılışını Vladimir Putin yapmıştı

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikası, Türk inşaat şirketi ESTA Construction tarafından 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak geçtiğimiz hafta içinde teslim edildi. Yaklaşık 250 milyon euroluk yatırımla hizmete giren tesisin açılışını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gerçekleştirmişti. Açılış sonrasında tesisi gezen ve projeyle ilgili yetkililerden detaylı bilgi alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, projenin Rusya ekonomisi için öneminin altını çizerken, tesisin hizmete açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler