Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Tam Zamanı

İzmir’de daha adaylar falan belli değilken onun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağını düşünmüştüm. Ancak daha zor bir ilçeye aday yapıldı. Konak’a..Konak Belediyesi kurulduğu günden beri sosyal demokratların kalesi. Yaklaşan yerel seçimlerde ise kadın adayların çokluğu ve amansız rekabet ile dikkati çekiyor. Anketlerde özellikle CHP nin adayı ile yarışıyor. Herkes eğer seçimleri kazanırsa onun samimiliğinden ,yapacağını vaad ettiği projeleri kesinlikle hayata geçireceğinden söz ediyor. Seçim sloganı “Gelişimin tam zamanı” adeta onu tanımlıyor.

Ak Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı’dan söz ediyorum. Ona sarılan, öpüp okşayan, kucağında uyuyan minik Meryem ile 7 den 77 e insanların ona yaklaşımına şahidim. Çankırı “Ben de iki çocuk annesiyim ve çocuklar o kadar saf ve temiz ki gerçek samimiyeti anlayacak kadar da güçlüler. Geleceğin Türkiye’sinde her şeyden önce bir anne olarak sonrasında da bu milletin bir sözcüsü olarak çalışmaya devam edeceğiz.” diyor.

Ceyda Bölünmez Çankırı 1978 Ankara doğumlu ancak aslen Mardin’li. MAREV (Mardinliler Eğitim Vakfı) in ailece kurucu üyelerinden olup aktif olarak destek veriyor. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Başkent Üniversitesi'nden mezun . İş hayatına 1999 yılında başladı. 2015 yılına kadar kendi şirketlerinde, akaryakıt ve lojistik sektörlerinde yönetici olarak çalışmalarına devam etti. 2015 genel seçimlerinde 26. Dönem AK Parti Mardin milletvekili olarak seçildi. 26 ve 27. Dönemlerde ise AK Parti İzmir milletvekili oldu. 2017 yılında AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı, 2018 yılında AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcılığı ve 2016 ile 2020 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı gibi pozisyonlarda bulundu. 2017 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk ve tek kadın İdari Amiri unvanını aldı. Birçok faaliyetin öncüsüdür. AFAD iş birliğiyle "Hayvan Arama Kurtarma Ekipleri"ni kurdu. Dünya Gıda Programı iş birliğiyle "Mutfakta Umut Var (MUV)" Mesleki ve İşbaşı Eğitim Projesi'nde binlerce mezun vererek dezavantajlı gruplara iş imkanı sağladı. “Sabun Atölyeleri”, "Topraktan Tabağa" ve "Biyobozunur Atık" gibi projelerle on binlerce insanın hayatına dokundu.Kadınlara, dezavantajlı topluluklara ve geçici koruma altındaki vatandaşlara istihdam olanağı sağlayarak toplumsal uyumlarının desteklenmesine yönelik duyarlı çalışmalar gerçekleştirdi. Ulusal ve uluslararası paydaşlarla iş birliği içinde çalışarak ata tohumlarının gelecek nesillere aktarılması, kuraklık ve iklim değişikliğine karşı iyi tarım uygulamalarının yerel çiftçilere öğretilmesi gibi konularda da öne çıktı. Ayrıca pazarlardaki israfı sona erdirmek adına kullanılamaz durumda olan gıdaların komposta dönüştürülerek çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılması gibi çevresel projelerde de aktif rol aldı.

Konak İzmir’in yönetsel, sanatsal, kültürel, ticari merkezi. Antik çağdan günümüze taşınmış eserlerle, Osmanlı döneminden kalan eserlerle, ama en çok Cumhuriyet döneminin eserleriyle karakterize bir ilçe. İzmir'in kültür, sanat ve eğlence merkezi olması nedeniyle yerli ve yabancı tüm turistlerin uğrak yeri durumunda. Özellikle Kemeraltı Çarşısı ilçe ekonomisine ve İzmir'in tanıtımına önemli katkılar yapıyor. Kordon’dan Güzelyalı’ya sahil yolu, yürüyüş parkurları özellikle hafta sonları bütün İzmirlilerle dolup taşıyor. Çankırı turistlere yönelik yeni rotalar çizmek, tren garları için düzenlemeler yapmak gibi planları olduğuna işaret ederek Konak'ı daha canlı ve güvenli bir şehir haline getireceğini vurguluyor.

‘İzmir'in turizm merkezi olarak kabul edilen Kemeraltı bölgesine özel bir önem veriyoruz. Burada çocuk kulüpleri kuracağız ve İzmirlilerin nostaljik bir İzmir yaşamasını sağlayacağız. Basmane'de bulunan Kadın Müzesi’ni tekrar hayata geçireceğiz. Kendi sokağında çöpü alınmayan, kaldırım taşı döşenmeyen, olumsuz hava koşullarında su baskınlarına maruz kalan her mahallemizde kamusal hizmetlerde en kısa ve en hızlı şekilde yerinde çözüm üretmek ve müdahale etmek için mahalle muhtarlıkları bünyesinde ‘acil timler’ kuracağız. Mahallelerin fiziksel altyapısını güçlendirip, yaşam kalitesini artırmayı ve çevresel estetiği geliştirmeyi amaçlıyoruz. Yeşildere bölgesinde ilk etapta bin beşyüz konut inşa edeceğiz.Konak bu kentin en önemli dinamiğidir. Burası kentin kalbidir. Konak’ın 60 ilden büyük bütçesi mevcut. Biz bu paraların nereye gittiğini gayet iyi biliyoruz. Yıllardır burada siyasi parti farkı yaşatarak vatandaşları hizmetsizliğe boğdular. Yeterli hizmeti alamayan insanlar doğup büyüdükleri mahalleleri terk etmek zorunda kaldı. Esnaf usandı. Konak’ta bu baskıyı kırarak kendi mahallesinde kendi esnafıyla birbirine güç olan mutlu insanlar göreceğiz. Başarı omuz omuza sergilediğimiz dayanışmayla yaşanacak” diyor.

Ak Parti Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı bir CHP kalesini yerle bir edebilir mi?

Ederse de kimse şaşırmasın !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR