Taliban'ın Kurucuları Serbest Bırakıldı!

Taliban'ın Kurucuları Serbest Bırakıldı!

Pakistan,Afgan Taliban'ının kurucusu ve ikinci kumandanı Molla Abdul Gani Baradar'ı ve başka bir kıdemli komutan olan Molla Abdul Samad Sani'yi serbest bıraktığını açıkladı.

Afganistan'ın başkenti Kabul'deki Pakistan Büyükelçisi,Pazar günü yaptığı açıklamada,Pakistan'ın Afgan Taliban'ının kurucusu ve ikinci kumandanı Molla Abdul Gani Baradar'ı serbest bıraktığını açıkladı.

Büyükelçiliğin sözcüsü,ayrıca,bir başka kıdemli komutan olan Molla Abdul Samad Sani'nin de serbest bırakıldığını söyledi. 

Sebebi: 'ABD ile Görüşmeleri Kolaylaştırmak'

Serbest bırakılmanın sebebinin ise ABD Özel Temsilcisi Zalmay Khalilzad tarafından başlatılan görüşmelere Afganistan Taliban'ının katılımına dair güvence vermek olduğu söylendi.

Medyada daha önce,Taliban'ın kıdemli mensuplarının, ABD tarafından hazırlanan Afgan barış sürecini kolaylaştırmak için serbest bırakıldığı yer almıştı.

Baradar,2010 Yılından Beri Tutukluydu

Pakistan'ın Molla Abdul Gani Baradar'ı serbest bırakmasının ardından,Afgan Taliban sözcüsü de bir basın açıklamasıyla,Salı günü Baradar'ın ailesiyle biraraya geldiğini belirtti. 

Molla Baradar,ABD işgalinin ardından Taliban hükümetinin devrilmesiyle Pakistan'a kaçmıştı.Karaçi kentinde gerçekleştirilen bir istihbarat operasyonu ile 2010 yılında tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler