Suudi Prens: 'Trump'la Orta Doğu'da Çok Şey Başardık,Artık Ailemizden Biri'

Suudi Prens: 'Trump'la Orta Doğu'da Çok Şey Başardık,Artık Ailemizden Biri'

Suudi Prens Muhammed bin Salman,Bloomberg'e verdiği bir röportajda ‘Trump ile çalışmayı çok seviyoruz.Birlikte Orta Doğu'da çok şey başardık’ dedi.

Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman,Bloomberg kanalına verdiği bir röportajda ‘Suudi Arabistan ile ABD arasındaki ilişkiler kurulmaya başladığı günden beri,biz ABD'den her şeyi para ile aldık. Evet, ABD bize askeri destek sağlıyoruz. Ama şu ana dek kimse sebebini sormadı.Ayrıca Trump ile çalışmayı çok seviyoruz.’ dedi.Basında tepki gören sözleri ile Prens, Obama'nın Suudi gündemine aykırı,Trump'ın uygun hareket ettiğini belirtti. 

Washington Desteği

 Trump'ın, 'Suudi liderliği, Washington desteği olmadan iki hafta ayakta kalamaz.' sözü üzerine Suudi Prensi, Suudi Arabistan'ın ABD'den önce de var olduğunu hatırlattı. 'Suudi Arabistan,1744'ten bu yana ayaktadır.Suudi Arabistan'ın bir tehlikeyle karşı karşıya kalması için 2,000 yıl gibi bir süre gerekir' sözlerini kullandı.

Prensin, ‘Başkan Obama, görevde bulunduğu sekiz yıl içerisinde, hem Suudi Arabistan'ın hem de Orta Doğu'nun gündemine aykırı hareket etti.’ ifadesi dikkat çekti.

Suudi Prens: Trump, Aileden Biri

‘Trump ile çalışmayı seviyorum. Orta Doğu'da Trump ile birlikte çok şey başardık. Hakkımızda kötü yorumlar yapıyor.Ama bir dostunuz, hatta ailenizdeki birini bile yüze yüz sevemezsiniz. Kötü taraflarını kabul etmeniz gerekir.’ 

Trump'ın geçen hafta yönelttiği  “Suudi Arabistan, Japonya, Güney Kore gibi varlıklı ülkelerin ordularına niye mali destek veriyoruz ki?” sorusu Prens'e de yöneltildi.

Soruya cevap olarak ‘Evet, bize mali destek veriyorlar. Ancak sorun şu ki, kimse neden diye sormuyor ve sormaz’ dedi.

ABD desteğini kabul etmesi basında tepkiyle karşılandı.

''Trump'ın dediği gibi Suudi Arabistan, Washington desteği olmadan iki hafta ayakta kalamazmış. Prens'in kabulü bunu gösteriyor.'' yorumları yapıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler