Stephen Hawking'den Yeni Bir Virüs Uyarısı mı?

Stephen Hawking'den Yeni Bir Virüs Uyarısı mı?

Stephen Hawking'in korkutan uyarıları yeniden gündeme geldi. Bunun sebebi ise yeni bir salgın senaryosundan kaynaklanıyor.

Son günlerde bilim dünyasından sevindirici haberler geliyor. Amerikan ilaç firması Pfizer, BioNTech ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) için geliştirdiği aşının 3'üncü aşama denemelerini sonuçlandırdı. Ajansların son dakika olarak duyurduğu habere göre Covid-19 aşısı virüse karşı yüzde 95 etkili oldu. Şirketin açıklamasında öte yandan mRNA aşısının virüste muhtemel mutasyonlara da kolaylıkla yanıt verme imkanının olduğunun düşünüldüğü belirtildi. Diğer yandan bilim insanları gelecekte daha tehlikeli olabilecek potansiyel başka salgınlarla ilgili çalışmalar yapıyor ve virüsleri araştırıyorlar. Fakat komplo teorisyenlerine göre koronavirüsü daha bir başlangıç. Çok daha beteri olacak ve yeni virüs uzaydan gelecek.

Kendilerini dünya dışı yaşam uzmanı olarak adlandıran bir grup insan, gelecekte insanlığın uzaydan gelecek ölümcül bir virüsle karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Teorisyenler, NASA ve diğer kurumlar tarafından uzaylılara ait saklanan kanıtlarda, uzaylı biyolojisine uyum sağlamış, ancak Dünya'daki yaşamla uyumlu olmayan mikro organizmaların olduğunu belirtiyor. Bu organizmalardan birinin kaza eseri dünyaya gelmesiyle birlikte ölümcül bir salgın başlayabilir.

Teorisyenler bu yüzden söz konusu uzaylı kanıtlarının, Uluslararası Uzay İstasyonu gibi özel bir istasyonda Dünya'dan uzakta incelenmesi gerektiğini savunuyor. Uzaylı avcıları, eğer dedikleri şekilde önlem alınmazsa, sonuçlarının çok tehlikeli olabileceğini ve yabancı bir virüse karşı insanlığın çaresiz kalabileceğini de vurguluyor.

Ünlü teorisyen Scott Waring de koronavirüsü salgınının uzaylılar tarafından izlendiğini iddia etmiş ve hatta virüsün uzaylılar tarafından geliştirildiğini ima etmişti.


İngiliz matematikçi ve astrobiyolog Chandra Wickramasinghe, Çin'e ekim ayında bir kuyrukluyıldız parçasının düştüğünü ve koronavirüsü parçacıklarının içinde gömülü olabileceğini ileri sürmüştü.

Söz konusu ölümcül uzaylı virüsü iddiası sosyal medyada kendine yer buldu ve kıyamet senaryoları tekrardan tartışılmaya başlandı. 2018'de hayatını kaybeden ünlü fizikçi Stephen Hawking'in de korkutan uyarıları yeniden gündeme geldi.

Korkutan pek çok uyarıya değinen Hawking, dünyanın sonunun nasıl geleceğine ilişkin pek çok tahmin ve uyarıda bulunurken, o detay ise dünyadaki insanları korkutacak cinsten. İşte Stephen Hawking'in yaptığı o kıyamet uyarıları…


76 yaşında hayatını kaybeden İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking genel görelilik ve karadeliklerle ilgili araştırmalarıyla ün kazanmıştı.


Fakat Hawking sıklıkla kendi araştırma alanından çıkarak, önümüzdeki dönemlerde insanlığı bekleyen zorluklar ve varoluşsal tehditlere de dikkat çekti. Bu konulardaki açıklamaları basının manşetlerinde yer alırken bazen de tartışma yarattı.

Stephen Hawking tüm yumurtaları aynı sepete koymayı doğru bulmayan bir kişi. Bu örnekteki sepet ise Dünya oluyor.

Hawking on yıllardır insanlığın diğer gezegenlere kalıcı olarak yerleşmek için harekete geçmesi gerektiğini söylüyordu. Bu açıklamaları sıklıkla manşetlerde yer aldı.

Hawking'e göre insanlığı Dünya'dan silecek olaylardan kaçmak mümkün değil. Bu olaylar arasında göktaşı çarpması gibi kozmik olayların yanı sıra yapay zekâ, iklim değişikliği, genetiği değiştirilmiş virüsler veya nükleer savaş gibi olaylar da olabilir.


2016'da BBC'ye konuşan Hawking, "Dünyada bir yıl içinde bir felaketin gerçekleşme ihtimali çok düşüktür. Ama bu ihtimal geniş bir zaman diliminde artar ve bin, 10 bin yıl gibi zaman dilimlerinde neredeyse kesin hale gelir" demişti.

İnsanlığın o süre zarfında evrene yayılabileceğine güvenen Hawking, yine de önümüzdeki 100 yıl için insanları uyarmıştı:

"Önümüzdeki yüzyıl boyunca uzayda kendine yeterli koloniler kuracak teknolojiye erişemeyeceğiz, bu yüzden bu süreçte çok dikkatli olmamız lazım."


Stephen Hawking yapay zekânın yarattığı fırsatların farkında olsa da tehditlerine karşı da uyarılarda bulunuyordu.

Hawking 2014'te BBC'ye konuştuğunda "yapay zekânın tam olarak gelişmesi insanlığın sonunu getirebilir" demişti.


Hawking'e göre bugüne kadar geliştirilen basit yapay zekâlar çok kullanışlıydı. Kendisinin de insanlarla konuşmasını sağlayan bir yapay zekâ uygulamasıydı.

Fakat Hawking zeki robotların gelişmiş formlarının insanlardan üstün hale gelebileceğini düşünüyor.


Stephen Hawking dünyadaki yaşama dair en büyük tehditlerden birinin iklim değişikliğinden geleceğini düşünüyordu.

Hawking, bu yüzden ABD'nin Paris Anlaşması'ndan çekilmesine dair endişelerini de açıklamıştı:


"Geri döndürülemez noktaya çok yakınız. Trump'ın bu eylemi Dünya'nın 250 derece sıcaklıkta ve asit yağmurlarının olduğu Venüs'e benzemesine giden yolu açabilir."


Bilim dünyasını şaşkına çeviren keşif! Samanyolu'nun derinliklerindeki sır açığa çıktı

Stephen Hawking'in korkutucu uyarıları yeniden gündemde! Yeni bir salgın insanlığı yeryüzünden silebilir mi?
Evren'in her yerinden akıllı varlıklara dair sinyalleri tarayan SETI gibi yapılar mevcut olsa da Hawking evrendeki diğer akıllı uygarlıklara seslenmeye karşı uyarılarda bulunuyordu.

Stephen Hawking'in korkutucu uyarıları yeniden gündemde! Yeni bir salgın insanlığı yeryüzünden silebilir mi?
2010 yılında Discovery Channel'a konuşan Hawking, uzaylıların Dünya'yı kaynakları için talan edip yoluna devam edebilme ihtimalinden endişelendiğini söylemişti:

"Eğer uzaylılar bizi ziyaret ederse Kristof Kolomb'un Amerika'ya ayak basması gibi olacaktır. Bu yerli Amerikalılar için hiç iyi olmamıştı.

Stephen Hawking'in korkutucu uyarıları yeniden gündemde! Yeni bir salgın insanlığı yeryüzünden silebilir mi?
"Akıllı varlıkların tanışmak istemeyeceğimiz türden şeylere nasıl dönüşebileceğini görmek için kendimize bakmamız yeterli."


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler