SPD ‘nin Hidroenerji Raporu Açıklaması

SPD ‘nin Hidroenerji Raporu Açıklaması

Su Politikaları Derneği’nin Hidroenerji Raporu: Üretim Verimliliklerimiz Düşük!

Su Politikası Derneği  “Hidroenerji Raporu.YEKDEM ‘e Kayıtlı HES’lerin Üretim Verimliliği “ başlıklı bir rapor yayınladı.

Raporla ilgili açıklama yapan Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız EPDK ‘nın verilerine göre halen 500’ü aşan sayıda nehir ve kanal santralinin işletmede olduğunu ancak bunların kurulduğu günden bu yana üretim verimliliğini inceleyen bir çalışmaya rastlamadıklarını belirtti.

Türkiye’de inşa edilen Nehir ve Kanal Tipi HES projelerinin 2007 yılından bu yana hızla arttığını belirten Yıldız bu santrallerden alacağımız geri dönüşleri değerlendirmeliyiz dedi.

Yıldız Türkiye’nin Hidroenerji kaynakları planlı, verimli ve çevreye duyarlı şekilde geliştirilmeli. Daha potansiyelimizin % 50 si duruyor. Bu nedenle bu incelemeyi yaptık. Bu çalışmamız   bundan sonraki HES planlamalarımız ve işletme programlarımız için çok önemli faydalar sağlayabilir dedi.

Dursun Yıldız açıklamasında “ yapılan çalışmada Nehir ve Kanal Tipi HES’lerle  Rezervuarlı HES’lerin son 4 yıllık ortalama üretim verimliliklerini incelediklerini ve bunların  düşük çıktığını, , buna yönelik önlemler alınması gerektiğini” belirtti.

Elde ettiğimiz bu sonuçlar ve iklim değişiminin artan etkileri  “Havzalarda HES İşletme ve Enerji Optimizasyonu Planlaması” çalışması yapılmasını zorunlu kılmaktadır diyen Yıldız yapılacak bu planlama hidroenerji üretiminin çevreye duyarlı olarak sürdürülmesine de  imkan tanıyacaktır.

Bu önerilerimizi hazırladığımız raporun öneriler bölümünde açık ve anlaşılır şekilde ifade ettik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler