SPD Heyeti, Irak’ın Önceki Su Kaynakları Bakanı ve Halen Ankara Büyükelçisi Olan Dr. Hassan Al-Janabi İle Görüştü

SPD Heyeti, Irak’ın Önceki Su Kaynakları Bakanı ve Halen Ankara Büyükelçisi Olan Dr. Hassan Al-Janabi İle Görüştü

SPD Başkanı Dursun Yıldız ve SPD Uluslararası İlişkiler Merkezi sorumlusu Hamza Özgüler 24 Temmuz 2019 tarihinde Irak’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Al-Janabi ile görüştü.

Görüşme daveti bir  önceki su kaynakları bakanı ve Irakı’ın mevcut Ankara Büyükelçisi Dr. Al -Janabi tarafından SPD Başkanı Dursun Yıldız’a yapıldı. 

Irak’ın Ankara Büyükelçiliğinde gerçekleşen görüşmede Dursun Yıldız öncelikle Ankara büyükelçiliğine atanması nedeniyle Dr Janabi’ye başarı  dileklerini iletti.

Dr.Al-Janabi 10 Aralık 2018 tarihinde MEDURABLE tarafından Paris’te düzenlenen International Conference on  Hydrodiplomacy and Climate Change for Peace in Mesopotamia konulu konferansta SPD Başkanı Dursun Yıldız’la birlikte  konuşmacı olduklarını ve Dursun Yıldız tarafından yapılan  sunumu çok beğendiğini ve ilgiye izlediğini belirtti.

spd-heyeti,-irak’in-onceki-su-kaynaklari-bakani-ve-halen-ankara-buyukelcisi-olan-dr.-hassan-al-janabi-ile-gorustu,,.png

Bölgede su işbirliği konusunda kıyıdaş ülkeler tarafından atılması gereken adımlar olduğunu belirten Dr. Janabi itilafların uluslararası mahkemeler yerine karşılıklı dialog yoluyla çözülmesi gerektiğini ileri sürdü.

Bu konuda ilerleme sağlanabilmesi için karşılıklı iyi niyet beyanlarının ötesinde ülkelerin basit de olsa bir çerçeve anlaşma ile yol haritasını belirlemeleri gerekiyor.

spd-heyeti,-irak’in-onceki-su-kaynaklari-bakani-ve-halen-ankara-buyukelcisi-olan-dr.-hassan-al-janabi-ile-gorustu,,,.jpg

SPD Başkanı Dursun Yıldız  Dr Janabi’ye davet için teşekkür etti. Dr. Janabi’nin de kendisi  gibi mühendis olduğunu  ve , river basin hydrology, trans-boundary river management, ecosystems, watershed management, hydraulic modeling gibi alanlarda aynı eğitim ve deneyime sahip olduklarını belirtti. Bu benzer eğitim ve profesyonel kariyerin karşılıklı iletişimi kolaylaştıracağına da vurgu yaptı.

spd-heyeti,-irak’in-onceki-su-kaynaklari-bakani-ve-halen-ankara-buyukelcisi-olan-dr.-hassan-al-janabi-ile-gorustu,,,,.jpg

Konuşmasında  SPD Hidropolitik Akademi’nin faaliyetleri konusunda bilgi veren  Dursun Yıldız  ,su alanında bölgede yaratılacak bir işbirliği ortamı  için Üniversitelerin, STK’ların ,sivil toplumun çok önemli roller üstlenebileceklerini belirtti.

Yıldız ayrıca  Hidropolitik Akademi’nin Meriç havzasından Dicle-Fırat havzasına kadar bilgiye dayalı analiz çalışmaları yaptığını, söyledi.

Dursun Yıldız yaptığımız bu çalışmalarla  konunun gerçek boyutlarıyla anlaşılmasına, uygulanabilir bilgi üretimine  ve bilimsel veriler ışığında işbirliğinin gelişmesine  katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler