SOYLU: "Ne Belediye Başkanlığı? Boş Ver!"

SOYLU: "Ne Belediye Başkanlığı? Boş Ver!"

AK Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde Ankara için 4 güçlü adayı içerisinde Süleyman Soylu da gösterildi.

AK Parti, 2019 yerel seçimlerinde Ankara için en ideal adayını arıyor. Ankara adayı olabileceği konuşulan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yakınlarına "Ne belediye ne başkan adaylığı? Boş ver onu, işimize bakalım." dediği iddia edildi.

 

"ANKARA İÇİN GÜÇLÜ 4 ADAY VAR"

 

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Siyaset sandık boyu ölçüyor" başlığıyla yayımlanan yazısında "Ankara adayı konusunda AK Parti'de de karara henüz varılmamakla birlikte en güçlü görünen 4 aday var." ifadesini kullandı. Mevcut Başkan Mustafa Tuna ile devam etmek veya Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Bakan Emrullah İşler'den birini göstermek" diyen Sarıkaya, yazısına şöyle devam etti:

 

"SEÇMEN YÜZDE 60 PARTİ, YÜZDE 30 ADAY BAZLI OY VERİYOR"

 

Özhaseki, dün kulisteki sohbetimizde "Seçmenin yüzde 60 parti, yüzde 30 aday bazlı oy verdiğini" söyledi. AK Parti'nin konuyla ilgili etkin bir başka ismi de aynı yaklaşımı gösterdi, "Ankara seçmeninin %30'u yerli isim istiyor; ama partinin önerdiğine de sonunda oy veriyor" dedi.

 

"BAKAN SOYLU BAŞKAN ADAYLIĞINA SICAK BAKMIYOR"

 

Bakan Soylu'nun Belediye Başkan adaylığı konusuna sıcak bakmadığı, soran yakınlarına da, "Ne belediye ne başkan adaylığı? Boş ver onu, işimize bakalım" dediğine dikkat çekiliyor.

Ali Babacan'ın da siyaset düşünmediğine vurgu yapılıyor. Tuna yapılmayacak ise geriye Özhaseki ve İşler kalıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler