Sosyal medyada provokasyon: Silahlı kavganın altından bakın ne çıktı

Sosyal medyada provokasyon: Silahlı kavganın altından bakın ne çıktı

İstanbul Esenyurt’ta çocukların oyun oynarken başlattığı ve ailelerin karışmasıyla büyüyen kavgada, onlarca kişi sokak ortasında birbirine girmişti. Olay görüntüleri ise provokasyon için kullanıldı.

Esenyurt Çınar Mahallesi'nde 1 Mayıs günü yaşanan silahlı kavgada, sokakta oyun oynayan T.Ç. ve İ.A. isimli çocuklar ile B.S. ve E.S. isimli çocuklar arasında çıkan kavgaya aileler de karışınca ortalık savaş alanına döndü.

Sosyal medyada yapılan videolu paylaşımlarda kavgaya karışanların Suriyeli olduğu iddia edilmişti.

Esenyurt Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, sosyal medyada yapılan paylaşımların asılsız olduğu belirtildi.

Esenyurt Kaymakamlığı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Aile büyüklerinin de dahil olmasıyla yaralamalı kavgaya dönüşen olay yerine, ivedilikle ekiplerimiz intikal etmiştir. Olay yerindeki bazı şahıslar, güvenlik güçlerimizin defaatle ikazlarına rağmen, taşkınlık ve saldırılarına devam etmişlerdir. Bunun üzerine güvenlik güçlerimizce havaya uyarı ateşi açılarak, kalabalık grup kontrol altına alınmıştır. Olayın tarafı ve Türk vatandaşı olan yaşı küçük şahıslar, Esenyurt Çocuk Büro Amirliğine, yaşı büyük şahıslar ise Esenyurt Merkez Polis Merkezi Amirliğine teslim edilmiştir. Bahsi geçen olayla herhangi bir yabancı uyruklu şahsın ilgisi yoktur. İlçemizde yaşayan herkesin huzuru, güvenliği ve esenliği için güvenlik güçlerimiz 7/24 görevlerinin başındadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler