SOROS'UN VAKFI TÜRKİYE'DEKİ FAALİYETLERİNİ SONLANDIRMA KARARI ALDI

SOROS'UN VAKFI TÜRKİYE'DEKİ FAALİYETLERİNİ SONLANDIRMA KARARI ALDI

George SOROS'un Açık Toplum Enstitüsü ile kardeş vakıf olarak SOROS'a yakın iş adamı Can PAKER tarafından kurulan AÇIK TOPLUM VAKFI Türkiye'de faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

Ünlü para spekülatörü George SOROS'un Dünya çapında faaliyet gösteren Açık Toplum Enstitü'sünün kardeş vakfı olarak SOROS'a olan yakınlığı ile tanınan iş adamı Can PAKER tarafından kurulan Açık Toplum Vakfı Türkiye faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

Vakfın kurucuları arasında yer alan iş adamı Osman Kavala'nın hapiste oluşu ve yine Kavala'nın kurduğu Anadolu Kültür Derneği'ne yönelik vakıflara yapılan operasyonlar sonrasında vakıf bir açıklama yaparak Türkiye'deki faaliyetlerini durdurma kararını kamuoyu ile paylaştı...

Vakıftan yapılan açıklamada Gezi olaylarını finanse etmekle suçlanan vakfın bu iddiaları reddettiğine yer verilirken;

"Kurulduğu günden bu yana, Vakıf faaliyetleri İçişleri Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetlenmiştir. Ancak, yeni açılan soruşturmalarla Açık Toplum Vakfı ile 2013 yılındaki Gezi olayları arasında bağlantı kurma çabaları olduğu görülmektedir. Bu çabalar yeni değildir ve tümü gerçek dışıdır. Haberlerde bahsedilen yurtdışı bağışlar, usulüne uygun şekilde Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bildirilmiş ve Genel Müdürlük tarafından bu bildirimler onaylanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada kararın "Son günlerde Vakıf hakkında medyada yer alan asılsız iddia ve ölçüsüz spekülasyonlarının yoğunlaşmasının Vakfın faaliyetlerini sürdürmeyi imkansız kıldığı düşüncesiyle" alındığı belirtildi.

Vakfın mütevelli üheyeti üyeleri arasında  Nebahat Akkoç, Mustafa Akyol, İbrahim Betil, Ferhat Boratav, Üstün Ergüder, Memduh Hacıoğlu, Osman Kavala, Can Paker, Ayşe Soysal, Murat Sungar ve Binnaz Toprak gibi isimler yer alırken, Danışma kurulunda farklı yıllarda iş adamı İshak Alaton,gazeteci Ruşen Çakır,gazeteci Eyüp Can, ekonomist-akademisyen Asaf Savaş Akat,eski TESEV Direktörü Hakan Altınay ve Ahmet İnsel gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimler bulunmuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler