Son dakika... Fitili yaktı! Rusya ve Çin'e sert mesajlar: 'ABD geri döndü...'

Son dakika... Fitili yaktı! Rusya ve Çin'e sert mesajlar: 'ABD geri döndü...'

20 Ocak'ta seçildiğinde, eski başkan Donald Trump'ın politikalarını ters yüz ederek yeni bir sayfa açan Başkan Joe Biden'ın Rusya ve Çinle ilgili vereceği mesajlar ortaya çıktı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya ve Çin ile ilgili çok sert ve kesin mesajlar gönderileceği öğrenildi. Son dönemde özellikle Çin ile burun buruna gelen ABD'nin Trump'ın Çin politikasından vazgeçmeyeceği anlaşılıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Cuma günü dünya sahnesine çıkışını, 'Önce Amerika' döneminin bittiğini duyuracağı, Rusya'nın demokrasiye yönelik saldırıları konusunda uyaracağı ve Çin ile ilgili bir dizi endişeye değineceği bir konuşma ile gerçekleştirecek.

2-069.jpg

Biden, sanal bir G7 zirvesinde dünyanın en zengin ülkelerinin liderlerine hitap edecek ve ardından yıllık Münih Güvenlik Konferansı'nda açıklamalar yapacak. Her iki etkinlik de koronavirüs salgını nedeniyle sanal ortamda gerçekleştirilecek.

Başkan Biden ikili konuşmasında, Donald Trump'ın dört yıllık içe kapanmaya yönelik "Önce Amerika" stratejisinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nin dünya sahnesine yeniden gireceğini açıklayacak ancak zamanını selefini eleştirmekle harcamayacak.

3-038.jpg

Üst düzey bir yönetim görevlisi, Perşembe gecesi Biden'ın konuşmasının içeriğinin açıklanmasını talep eden bir çağrı üzerine gazetecilere demeç verdi. Yetkili, "Demokrasinin çağımızın zorluklarının üstesinden gelmek için en iyi model olduğuna dair güçlü ve kendinden emin bir tez sunacak" dedi ve ekledi: "Demokrasi tesadüfen olmaz. Bunun için savaşmalıyız."

4-026.jpg

Bu konuşma, Rusya'nın Amerika Birleşik Devletleri'nde ve başka yerlerde demokrasiyi baltalamaya yönelik çabalarına ilişkin endişelerin dile getirilmesini de içerecek.

Yetkili, Biden'ın müttefiklerinden ABD'den Rusya'nın çabalarına karşı "agresif bir şekilde geri adım atmasına" destek olmayalarını isteyeceğini söyledi.

5-008.jpg

Görevli, "Biden'ın Amerika'nın ve transatlantik ittifakın geri döndüğünü ilan etmeyi planladığını" söyledi ve "Yarın konuşmasının odak noktası Donald Trump ve son dört yılda yaşananlar olmayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya