SOCAR ile Demirören'in TOTAL flörtü

SOCAR ile Demirören'in TOTAL flörtü

Azerbaycan’ın milli petrol şirketi SOCAR, rafineri yatırımının ardından akaryakıtta dağıtım ve perakende sektörüne yöneldi. Bu amaçla Demirören Grubu’nun sahibi olduğu TOTAL’le “stratejik işbirliği” görüşmeleri yapıyor.

SOCAR, Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. SOCAR; rafineri, petrokimya, doğalgaz ve boru hattının (TANAP) ardından akaryakıtta dağıtım ve perakende sektörüne yöneldi. İzmir’deki Star Rafinerisi’nde üretime başlayan şirket, bu hamlesiyle üretimden tüketime uzanan entegre yapıda tüm değer zincirlerinde yer alacak. Akaryakıt istasyonları üzerinden doğrudan müşteriye ulaşacak.

Akaryakıt sektöründe çıtayı yükseğe koyan SOCAR’ın, Demirören Grubu’nun kontrolünde bulunan TOTAL’le akaryakıt dağıtım ve bayilik ağında “işbirliği” görüşmeleri yaptığı öğrenildi.

Habertürk'e konuşan kaynaklar, görüşmelerin henüz çok yeni olduğunu belirterek, “Bu işbirliği değişik biçimler alabilir. Hisselerden bir bölümünün satın alınması da bu alternatiflerden biri olarak öne çıkabilir” dedi.

SOCAR, kısa süre önce Alman EWE’den Bursa ve Kayseri doğalgaz dağıtım şirketlerini satın aldı. Bu şirketlerin devri için izin ve onay süreçleri devam ediyor.

Kaynak: Habertürk / Olcay Aydilek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler