SMERCH TAKIMI...

İyi bir Pazar günü geçirdiğinizi umarım,okuyucu dostlarım..

Geçtiğimiz günlerde gazeteci sayın AHMET KEKEÇ beyefendinin bir yazısı ile ilgili bazı gazeteciler arasında istihbarat faaliyetlerinin tarihi ve Mossad(İSRAİL ASKERİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI) ile ilgili bazı konular açıldı bu alandaki konular üstüne bazı fikri mücadeleler oldu,bende izledim bu konuya bugünkü yazımda yer vermek istedim.

Öncelikle şunu belirteyim ülkemdeki çeşitli derin yapılar tarafından hiç sevilmem.

Bu sevilmeme konusu tercih meselesi bizler BATI tandaslı kültürel eğitimle yetiştiğimiz  için adetlerimiz ve anlayışımız çok farklıdır.

Bu bugünlük bir mesele değil şahsımla ilgili 1970'li yıllardan beri sıkıntı çektiğim bir konu..

Türkiye’de uzun zamandır konuşulan bir MOSSAD konusu var..

Fakat bu konuyu hiç bilmeyen insanlarımız o kadar yanıltıcı açıklamalar ve görüş bildiriyorlar ki başlı başına bilmemenin getirdiği bir felaket.

Birincisi şunu söyleyeyim düşmanını küçük gören savaşı baştan kaybeder.

Mossad dünyada gelmiş geçmiş en iyi istihbarat örgütlerinin birincisi diyebiliriz.

Mossad örgütünün ülkemizdeki yapılanması o kadar kuvvetlidir ki bunun kimse hayalini kuramaz.

Mossad aynı zamanda dünyanın en sessiz,dikkat çekmeyen ve çok küçük bütçelerle yönetilen dünya çapında network'ü olan müthiş yapılanması olan bir örgüt.

Mossad’ın espiyonaj faaliyetleri o kadar sessiz ve derinden gider ki bir ömür MOSSAD’a angaje olan kişiyi bilmeden mezara yollarsın,arkasından da yedisini kırkına mevlüd okutup ne iyi adamdı diye arada bir hatırlarsın.

Mossad böyle bir örgüttür,bana sorarsanız sen nereden biliyorsun ben bu yabancı istihbarat servislerinin içine doğdum.

Rahmetli SEDAT SİMAVİ'NİN hayır için yaptırdığı doğum odasında doğurmuş annem beni:)

Mossad iki istihbarat örgütünü karşılıklı mücadeleye,savaşa sokar onların içine sızdırdığı elemanları ile her türlü istihbarat bilgisine ulaşır sonrada kendi lehine stratejik menfaati neyse o istihbarat örgütüne ağırlık vererek operasyonu sonlandırır,bu tip operasyonları BALON operasyon olarak nitelendirir.

Mossad hiçbir şekilde kimseyi düşmanı da olsa deşifre etmez,özellikle ulaşmadığı veya ulaşamadığı bir hedef varsa ona dünyanın her yerinde dikkat çekmeyecek şekilde yaklaşır angaje edebilecek konuma getirir.

Genellikle MOSSAD gibi bir örgüt sahada insan kaynağı yok etmenin tercihine girmeyip düşman hedefi angaje etme formülüne gider.

Geçen ülkemizde tanınmış eski bir siyasetçi ile otururken bir anımı anlattım MOSSAD ile ilgili çok güldü.

1990'lı yılların başında bir yakınımın yanında bir yabancı  bayan gördüm(uyruğunu söylemiyorum) biraz dikkat edip konuşunca hızlı bir karar verdim ve dışarı çıktığımda yanımdakine söyledim,bunları uyar bu kadını uzak tutsun bu kadın MOSSAD ajanı.

Söylerim demiş ve söylemiş yakınlarım demiş ki tabi kız güzel onu kıskandı:)

Dört yıl sonra büyük gazete haberleri,güneydoğu bölgesinde yabancı büyük bir ülkenin bayan ajanı yakalandı ve tutuklandı.

Elimde gazete iki kozmik yönetici oturuyoruz bana diyorlar ki çok iyi hedefi tanımışsın bravo:)

O yakınlarıma da elimdeki gazete ile dedim ki kız hakikaten güzelmiş:)

Bir örnek daha vereyim 2004 yılının başında  pasör bir arkadaş abi birisi gelecek şunla bir konuşsana sen anlarsın bu nasıl bir tip.

Geldi beyefendi ile oturdum sohbet ettim o mütevazi giyimi, kibar üslubu ,akıcı ve nazik Türkçesi ile bölgemizi ve ortadoğuyu konuştuk ve gitti.

Pasör arkadaş sordu neci bu abi.

MOSSAD dedim…

Abi içki içmek sana iyi gelmiyor şu alkolü bir bıraksan dedi.

Dedim o zaman bana fikir sormayın.

Pasör üç gün sonra yanıma geldi,ağbi sen büyük adamsın diyor bana sarılıyor çok mutlu ne oldu diyorum boşver diyor.

Anladım tabi abin doğruyu söylemiş demişler.

Pasör bir yıl sonra genç yaşında rahmete kavuştu,2011 yılında o bana gösterdiği bir kişi ilgili çalıştığımız ülkenin başkentinin elçiliğinde askeri ateşe olmuş, NON GRATE PERSONA(istenmeyen personel)ilan edilerek ülkeden dışarı çıkartıldı.

Gazetede resimleri yine görünce güldüm..

Mühim olan istihbarat ve siyasi faaliyetleri otuz yıl kırk yıl evvelden tahlil edip bu tahlilleri değerlendirmektir.

MOSSAD ve diğer büyük devletlerin istihbarat örgütleri bunu yapar.

Yumurta kapıya gelince aklı başına gelmez.

Şimdi SMERCH kelimesinin açılımını istersiniz,haklı olarak.

Özellikle ikinci dünya harbinde RUS ASKERİ İSTİHBARATI (GRU) faaliyetleri içinde NAZİ hatlarının gerisinde faaliyet gösteren özel harp uzmanlarına verilen isim.

SMERCH takımları NAZİ ordularına büyük kayıplar verdirerek RUS ordusunun çok hızlı şekilde yol almalarının önünü açmışlardır.

Unutmayın savaşlar aslında baştan kazanılır,1967 yılındaki ARAP-İSRAİL savaşında altı Arap devletinin askerini çölde yalın ayak dolaştıran o küçük İSRAİL ordusu,bunu çok önceden bu Arap devletleri içine sızıp angaje ettiği personellerin verdiği istihbaratlar ve ordularını içten sabote ettirmesi ile başardı.

15 temmuz 2016 kalkışmasına ne kadar benziyor değil mi?

Bir gün bu kalkışmanın öncesinin içindeki yabancı istihbarat servisleri ve onların angaje ettiği kişilikleri tam manası ile bulup olayları ortaya koyup, hadisenin PAZILI ortaya çıktığında vay be diyebilirsiniz.

SAYGILARIMLA.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.