SİSLERİN ARKASINDAKİ SİSİ

SİSLERİN ARKASINDAKİ SİSİ

ENGİN VE DİLAN POLAT HABER BAŞARISI MEDYADA SİSİ OLARAK BİLİNEN SEYHAN SOYLU’YA AİT.

Kamuoyunda Engin ve Dilan Polat’ın kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları bomba gibi düşerken; haberi ortaya çıkaran kişinin Sisi olarak bilinen Seyhan Soylu olduğu ortaya çıktı.

Daha önce de bir çok yolsuzluk haberlerini çıkardığı halde, başka gazeteciler yazdığında dikkate alınmasına isyan eden Seyhan Soylu, sosyal medyadan Engin ve Dilan Polat’a yönelik iddialar ile ilgili de her gün yeni belgeler yayınlamaya devam ediyor.

Kendisinin gazetecilik yaptığını, ancak medyada yaptığı bir çok haberi başka gazetecilerin kaynak göstermeden kullanmalarına sosyal medyadan sitem eden Seyhan Soylu, yakın zamanda soruşturmayı yürüten savcıya da bu konuda bilgi vereceğini söyleyip, ‘daha önceki yaptığım yolsuzluk haberlerinde olduğu gibi’ diye konuştu.

NGazete Haber Merkezi olarak; son zamanlarda gazetecilik ve medyadan uzaklaşan gazete ve televizyonların hiç olmazsa, haberi aldıkları kaynağı belirtmeleri gerektiğine inandığımız için bu haberi yaparken; bugün İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise , sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat ve Engin Polat hakkında yürütülen soruşturma hakkında bir açıklama yaptı.

Başsavcılık, Polat çifti ve soruşturma kapsamında araştırılan diğer şüphelilere yurt dışı çıkış yasağı uygulandığını ve şüphelilerin tüm mal varlıklarına el konulduğunu açıkladı.

Aynı zamanda dosya hakkında kısıtlılık kararı verildiği de belirtildi.

Yapılan açıklamada Engin Polat, Dilan Polat ve diğer şüpheliler hakkında ihbarda bulunulması üzerine soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, 7258 sayılı Kanun’a muhalefet suçlarından soruşturma işlemlerine başlanıldığı belirtildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklaması, basında ve sosyal medyada Engin ve Dilan Polat çiftinin yurt dışına kaçmaya hazırlandığı iddialarının yer bulmasının ardından geldi.

Polat çifti hakkında soruşturma başlatıldığı, mal varlıklarına el konularak yurt dışına çıkış yasağı getirildiği daha önceki haftalarda haberlere yansımıştı.

15 Ekim’de DHA’nın yaptığı haberde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun başlattığı soruşturmada Polat çifti hakkında “suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “suç örgütüne üye olmak”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak” ve “Vergi Usul Kanunu'na muhalefet” olmak üzere dört ayrı suçtan soruşturma yürütüldüğü aktarılmıştı.

Aynı zamanda çiftin iş faaliyetleri hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da bir belge düzenlemişti.

Şüpheliler arasında kimler var?

DHA’nın haberinde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Dilan Polat, eşi Engin Polat, Engin Polat'ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, Dilan Polat'ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 13 şüpheli hakkında soruşturma yürüttüğü kaydedilmişti.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin suç işlediği ve bu mal varlıklarını suçlardan elde ettiğine yönelik somut delil olduğu aktarıldı.

Hangi şirketlere ve malvarlıklarına el konuldu?

Şüphelilerin yöneticisi olduğu kozmetik, mücevherat, inşaat gibi 21 şirketle ilgili şüphelilere ait kara, deniz ve hava ulaşım araçlarına, banka ve diğer mali kurumlardaki her türlü hesaplarına, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklarına, kıymetli evraklara, ortağı oldukları şirketlerdeki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına, kripto varlık hesaplarına ve diğer tüm varlık değerlerine el konulması talep edilmişti.

Sulh Ceza Hakimliği bu talebi kabul ederek, şüphelilerin tüm mal varlıklarına el koydu.

DHA, soruşturma kapsamında yer alan şirketlerin, Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik, Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat şahıs firması ve Engin Polat Alüminyum olduğunu aktardı.

MASAK dosyasında neler yer alıyordu?

Soruşturma dosyasına giren MASAK raporunda Dilan Polat'ın internet yoluyla yaptığı satışlardan elde ettiği kurum gelirlerinin vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceğine yer verildi.

Raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu da belirtilmişti.

Dilan Polat'ın sahibi olduğu “Rise and Shine Kozmetik” şirketinin de sahte belge düzenleyicisi olduğu değerlendirmesi aktarıldı.

Sahte belge düzenleyicisi olan üç tedarikçi şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı tespit edildi.

Öte yandan daha detaylı bilgileri sosyal medyadan paylaşan Gazeteci Seyhan Soylu , bugün gelinen noktada en büyük sorumlunun Dernek Başkanı Ayşe Aydın’ı sorumlu tuttu ve yakında Aydın ile ilgili de ifşaatlarda bulunacağını söyledi.

whatsapp-image-2023-10-22-at-21-51-00.jpeg

whatsapp-image-2023-10-22-at-21-49-41.jpeg

whatsapp-image-2023-10-22-at-21-44-58.jpeg

a712bd82-dab4-47f4-9838-931cd1a88cd8.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler