Simpsons'ların kaheneti sosyal medyanın gündeminde

Simpsons'ların kaheneti sosyal medyanın gündeminde

Günümüzün en çok izlenen dizilerinden olan The Simpsons olay örgüsüyle olduğu kadar kehanetleriyle de sıkça sosyal medyada yer alıyor.

Son olarak da dizinin ABD'nin Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü'nün gemi çarpması sonucu yıkıldığını önceden tahmin ettiği öne sürüldü. Peki bu iddia ne kadar doğru? 'Simpsonlar' bu sefer de Baltimore'daki köprü kazasını mı bildi?
ABD'nin doğusundaki Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü, büyük bir geminin çarpması sonucu yıkıldı. Büyük bir kargo gemisi köprünün kolonlarından birine çarptı.


Bunu da mı bildiler? Sosyal medya yeni Sımpsons kehanetini konuşuyor - Sayfa 2
Çarpmanın ardından gemide yangın çıktı. Yaklaşık 2,57 kilometre uzunluğundaki köprünün bir kısmı çarpma sonucu çökerken, çarpma sırasında köprü üzerindeki birçok araç Patapsco Nehri sularına düştü.

Baltimore Köprüsü yıkıldıktan hemen sonra sosyal medyada Simpsonlar'ın bu trajik olayı öngördüğü iddia edildi.

Peki The Simpsons dizisinde Baltimore Köprüsü'nün çöküşü tahmin edildi mi? İkonik animasyon komedisi Simpsonlar, bazı tarihi olayları gerçek hayatta gerçekleşmeden önce 'tahmin etmesiyle' biliniyor.

Şimdi de internet kullanıcıları Simpsonlar'ın Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılışını önceden haber verdiğini öne sürüyor, buna dair paylaşımlarda bulunuyor.

TikTok'ta paylaşılan videoların birinde baş karakter Homer, İskoçya'da çığlık atıyor. Ardından bir köprüye yer veriliyor.

35. sezon, 8. bölümden olan bu bölümde gösterilen köprünün Francis Scott Key Köprüsü değil İskoçya'daki Forth Köprüsü olduğunu açıklandı.

Diziden alınan bir başka videoda, kötü adam Scorpio politikacılara şantaj yaparak altınlarını almak amacıyla bir köprüyü havaya uçurmak için 'kıyamet günü cihazını' kullanıyor. 1996'da yayınlanan bölümdeki bir kesitte adamlardan biri ayağa fırlıyor "Aman Tanrım! 59. Cadde Köprüsü!" diye haykırıyor.

Ancak, videoda bahsedilen 59. Cadde Köprüsü'yle, Baltimore'daki köprüye değil, New York'taki Queensboro Köprüsü'ne göz kırpılıyor.

Bir başka dikkat çeken paylaşımda, Simpsonlar'ın haber sunucusu Kent Brockman Baltimore'daki köprüyle ilgili haber sunuyor. Ancak bu videoda çeşitli oynamalar mevcut. Kent Brockman'ın sesinin yapay zekayla düzenlendiği belirtiliyor. Video Simpsonlar'ın herhangi bir bölümünde yer almıyor.

THE SIMPSONS DİZİSİ KAMALA HARRIS'İ BİLDİ Mİ?

2021 yılında ABD'de gerçekleşen seçimin ardından Kamala Harris ABD'nin ilk kadın, ilk siyahi ve ilk Hint kökenli başkan yardımcısı olmuştu.

20 Ocak’ta gerçekleştirilen yemin töreniyle alakalı pek çok detay basına yansırken, ilginç bir benzerlik sosyal medyanın gündemine oturmüştu.

Gelecekte yaşanan olayları tahmin etmesiyle ünlenen The Simpsons dizisindeki bir detay internet kullanıcılarının gözünden kaçmamıştı.

Dizinin hayranları Kamala Harris'in yemin töreninde giydiği mor takım ile Simpsons’ın 2000 yılında yayınlanan ‘Bart to the Future’ bölümündeki Lisa karakterinin kıyafetini benzetmişti.

İlgili bölümde Lisa Simpson, ABD'nin ilk kadın başkanı olarak kürsüye çıkıyor. Simpson kürsüde mor takım elbisesi, inci küpeleri ve kolyesiyle konuşma yapıyor.

Kamala Harris'in de yemin töreninde Christopher John Rogers imzalı mor bir takım giymesi ve kıyafetini inci aksesuarlarla tamamlaması nedeniyle internet kullanıcıları benzerliğe dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler