Sezgin Baran Korkmaz davasında yeni gelişme

Sezgin Baran Korkmaz davasında yeni gelişme

Borajet'in eski sahibi Ayaslı, Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD'de açtığı davanın şikâyet dilekçesinden, ismi Uğur Dündar-Yılmaz Özdil kavgasında da geçen Ekim Alptekin'i çıkardığını açıkladı.

Kara para aklama suçlamasıyla ABD'nin talebi üzerine Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'a Borajet'e 'çökme' suçlamasıyla ABD'de dava açan Yalçın Ayaslı'dan yeni açıklama geldi. Ayaslı, ilk şikâyet dilekçesinde adı 22 defa geçen ve son günlerde Yılmaz Özdil-Uğur Dündar kavgasına da konu olan Kamil Ekim Alptekin hakkındaki şikâyetini geri çektiğini açıkladı.

Borajet'in eski sahibi Ayaslı iki yıl önce ABD'de savcılığa sunduğu ilk şikâyet dilekçesinde Korkmaz'ı, Türkiye medyasında kendisi hakkında karalama kampanyası yürütmek, 'FETÖ'cü' suçlamasıyla şirketinin değerini düşürmek ve sonrasında da Borajet'e 'çökmek'le suçluyordu. Dilekçede Kamil Ekim Alptekin'in de, Korkmaz'la birlikte söz konusu medya kampanyasını organize ettiği ileri sürülüyordu.

'YENİ BİLGİLERE DAYANARAK İSMİ ÇIKARILDI'

Ancak Ayaslı bugün yaptığı açıklamada, Ekim Alptekin hakkındaki şikâyetini geri çektiğini duyurdu. Ayaslı açıklamasında, "Sezgin Baran Korkmaz ve yardımcıları hakkındaki şikâyetine ilişkin Türkiye medyasında yer alan haberleri takip ettiğini" belirterek, Türkiye'de haberlere konu olan şikâyetin iki yıldan uzun süre önce yapıldığını vurguladı.

Ayaslı, ABD'deki avukatının "son iki yılda ortaya çıkan yeni gerçekler ve bilgilere dayalı olarak" şikâyet dilekçesini değiştireceğini ve yine bu yeni bulgulara dayanarak, Ekim Alptekin'in isminin yeni dilekçeden çıkarılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler