Şevket Bülent Yahnici yazdı: CHP KURULTAYININ ARDINDAN…-2-

Şevket Bülent Yahnici yazdı: CHP KURULTAYININ ARDINDAN…-2-

Şevket Bülent Yahnici yazdı: CHP KURULTAYININ ARDINDAN…-2-

Birçok yerde yazdık, konuştuk. NGazete’ de de yazdığımız için bilindiğini farz ederek tekrar ediyorum. Gecen ay içinde (3 Temmuz'da) Ankara Forum Derneği ile BASED-BASE müşterek organizasyonu ile zoom uzerinden bir toplantı düzenlemiştik. Toplantının genel anlamda konusu MUHALEFETTEN BEKLENTİLER idi. Malum, Ülkemiz 2002’den bu yana AKP iktidarı tarafından yönetilmektedir. AKP 2002 seçimlerinden kazanarak çıktı, iktidar oldu, o gün bugün de bu sıfatı kaybetmedi, iktidarını sürdürüyor. Önce cemaatlerle koalisyon yaptı, bu koalisyon 2007 seçimlerinin de içinde bulunduğu donemi 2012'lere kadar kesintisiz sıkıntısız bir donem halinde AKP'nin yaşamasını sağladı; ta ki, cemaatle birlikte yürünen yollarda ayrılıklar baş gösterene kadar...2012'den 15 Temmuz kalkışmasına kadar farklı bir dönem yaşandı. "Kürtlerle açılım" yolları filan da denendi. Ancak,15 Temmuz farklı ve yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Artık  BEKA meselesi,  her şeyden önemliydi. Beka meselesi varsa bu meselenin olduğu yerde MHP de olmalıydı ve CUMHUR doğdu...Doğmakla kalmadı, Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, % 51 derken,  bugünlere kadar gelen/gelmeyi beceren/getirilen bir iktidar gerçeği Türkiye'nin de  gerçeği oldu. Şimdi tek adam gerçeğiyle karşı karşıyayız. Yürütmede, yasamada, yargıda ilgili her kararın, her bir yazının, en ufağından, büyüğüne her konunun Cumhurbaşkanlığı katında görüşülüp onay verildiği bir sistemi yaşıyoruz.

Muhalefet çırpınmakta. Parçalı bulutlu...CHP var ve ana muhalefet partisi...MHP var ama muhalefet partisi değil. İyi Parti CHP ile ittifakta ama problem var. HDP ile Millet İttifakı ilişkileri sıkıntı göstermekte...SP, DEVA, GELECEK, AKP oylarını tıraşlama düşüncesiyle  (kendileri belki böyle değil, daha buyuk düşünüyor olabilirler, ama şimdilik kendilerine biçilen görev bu gibi görünüyor) yol yürümekteler...

Ne olacak? 

Herkesin aklındaki soru bu? 

Biz de o toplantıyı ne olmalı, ne olabilir, ne yapılmalı, muhalefetten beklenenler gibi sorulara cevap aramak için yapmıştık...O sıralar CHP Kurultayı da yapılmamıştı.

Şimdi CHP kurultayını da yaptı. Kurultaydan güçlü, gelecek için ümit vadeden "muhalefetten beklentiler" sorusuna cevap verebilecek bir sonuç alındı mi? 

Bu ,CHP dışındaki veya CHP'nin içindeki mücadeleler ve çekişmelerle ilgisi olmayan vatandaşların cevabının müspet olmasını istedikleri bir sorudur. Fakat anlaşıldı ki, CHP Kurultayı partinin içinde " iç iktidar" kavgası yapan; yıllardan bu tarafa Cumhuriyetin kurucu Partisi olan bu Partiyi,  çekişme ve hizipleşme sarmalı içinde bocalamaktan kurtaramamış zihniyetin -maalesef- varlığını var gücüyle devam ettirdiğini görüyoruz.

Medyada, sosyal medyada bu parti mensupları arasında var olduğu gözlemlenen yıpratıcı beyanlar,  açıklamalar gösteriyor ki, bu kurultaydan silkinerek, güçlenerek, iç çekişmeleri bertaraf ederek çıkan ve Türkiye 'de sağlıklı bir demokratik hayata kavuşabilme yolunda en az % 30 oyları yakalama mecburiyetinde olan bir Ana Muhalefet yerine, yine %25 hedeflerine varınca, ‘ başardık!’  diyecek bir CHP ye mahkum olacağız gibi görünüyor. Bu iyiye alamet değildir!

Kaynak: CHP KURULTAYININ ARDINDAN…-2- - Şevket Bülent Yahnici

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler