Şenol Güneş'ten İzlanda'da Yaşanan Olayla İlgili Flaş Açıklama

Şenol Güneş'ten İzlanda'da Yaşanan Olayla İlgili Flaş Açıklama

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası H Grubu dördüncü maçında İzlanda ile karşılaşacak olan A Milli Takımımız'da Şenol Güneş ve İrfan Can Kahveci basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İzlanda, hem Dünya Kupası’nda hem Avrupa Şampiyonası’nda sempati toplamış bir ülkeydi. 1976’ta buraya gelmiştim. 43 yaş üstü olan var mı burada? Ben hepsine selam edeyim. 43 sene önce geldim İzlanda’ya. Saha aynı saha, şehir büyümüş ama kafalar küçülmüş.

İKİ TANE TERBİYESİZ

Burası küçük bir ülke nüfus olarak ama insani değerlerinin büyük olduğunu düşünüyorum, küçüldünüz mü? Tüm bunlar saha dışı işler ama fikrimi belirtiyorum. Daha önce Konya’da bunu bize yaptılar dediler, eğer yapılmışsa terbiyesizliktir bu.

Orada yapıldı diye burada da yapıldıysa bu da çirkinliktir. Biz büyük bir ülkeyiz, küçük işlerle uğraşmayız. Bu konuyu kapatıyorum. İki tane terbiyesizin yaptığını mı konuşacağız?

PASAPORTU ALMIŞ BANA SALLIYOR

53 yıldır futbolun içindeyim. İnsan girişte x-ray cihazına sokulmaz. Pasaportu almış, bana sallıyor. Ne bakıyorsun diyor. Ne yapmak istiyorsunuz?

İzlanda iki maç üst üste içeride, bu avantajı size vermişler, sizi koruyorlar zaten, küçük şeylerle uğraşmanıza gerek yok.

Fikstür yapılırken, İzlanda iki maç üst üste evinde oynuyor, ben bunu konuşmadım. Niye başkasına yapılmadı? Sizi koruyorlar zaten, ben bunları konuşmadım.

ARTIK BUNLARI YAPMAMAK LAZIM

30-40-60 sene önce bizde de yapılanlar vardı rakipleri uyutmamak için. Artık bunları yapmamak lazım.

UEFA nezdinde bunların kurala sokulması lazım, ülke yetkililerin böyle basit konularla uğraşması doğru değil.

FIRÇA İLE GELMİŞ, BIÇAKLA DA GELEBİLİRDİ

Yanlışları söyleyerek, kimseyi üzmek istemiyorum artık. Bana komik geldi, kasıtlı yapıldığı belli oldu. Hala konuşunca, biz hataya düşüyoruz. Kuraldan bahsediliyor, kural nedir?

Vatandaşı normal prosedür ile geçirirsiniz, saatlerce bekletmezsiniz. Adam fırça ile gelmiş, bıçakla da gelebilir.

Ona müsaade etmemek lazım. Ben bunları konuşmak istemiyorum. Saha dışındaki eksikleri İzlandalı yetkililer öğrendiğinde inanıyorum ki üzülecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler