Şener Şen corona virüsü yendi

Şener Şen corona virüsü yendi

Usta oyuncu Şener Şen virüsü (78) yendi. İşte Şener Şen'in sağlık durumuyla ilgili ayrıntılar ve corona virüsü yenen diğer ünlü isimler...

Şener Şen corona virüsü yendi - 1

Corona virüse yakalanan usta oyuncu Şener Şen, tedavi gördüğü hastaneden dün taburcu oldu. 10 gündür karantinada olan oyuncunun son kontrollerini de yaptırdığı öğrenildi. Bir süre evinde dinlenecek olan Şen, gazetecilere görüntü vermemek için hastaneyi otoparktan terk etti. Hiçbir solunum desteğine ihtiyaç duyulmadan normal bir odada hastalık sürecini geçiren 78 yaşındaki oyuncunun, sağlığının iyi olduğu açıklandı.

Şener Şen corona virüsü yendi - 2

İşte corona virüse yakalanan ve hastalığı yenen diğer ünlü isimlerin yaşadıkları...

Şener Şen corona virüsü yendi - 3

Hugh Grant ve eşi Anna Eberstein 

Hugh Grant, eşi Anna Eberstein ile birlikte şubat ayında corona virüse yakalandıklarını ve atlattıklarını söyledi. 60 yaşındaki aktör, yaşadığı semptomları, "Sanki göğsümün üstünde Harvey Weinstein oturuyordu" ifadesiyle açıkladı. Grunt, Stephen Colbert'in TV programında virüs hakkında konuşurken, bir ay önce test yaptırdığında hala Covid-19 antikorları taşıdığını açıkladı.   

Grant, virüse yakalandığında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Korkunç bir terlemeyle devam eden çok garip bir sendrom olarak başladı. Gözlerimin üç kat büyük olduğunu hissettim. Bu, göğsümde kocaman bir adam, Harvey Weinstein veya başka biri oturuyormuş gibi bir histi."

Ünlü yıldız, yaşadıklarının sağlık görevlileri tarafından corona virüs semptomlarıyla ilişkilendirilmeye başladığı sırada hiçbir kokuyu alamayınca paniğe kapıldığını anlattı. 

Şener Şen corona virüsü yendi - 4

Prens William

İngiltere tahtının Prens Charles’tan sonraki ikinci varisi olan Prens William’ın nisan ayında corona virüse yakalanıp Covid-19’u atlattığı ortaya çıktı.

Independent gazetesinin haberine göre, kraliyet, Cambridge Dükü’nün virüse yakalandığı haberi hakkında yorum yapmadığı gibi herhangi bir yalanlamada da bulunmadı.

The Sun gazetesine göre Prens William, test sonucunun pozitif çıkmasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamasını, “Daha önemli meseleler vardı, kimseyi üzmek istemedim” şeklinde anlattı.

Şener Şen corona virüsü yendi - 5

William’ın saray doktorları tarafından tedavi edildiği, ailesiyle birlikte Norfolk’taki Anmer Hall kır evinde karantinada kaldığı, nisan ayı boyunca kraliyet görevlerini telefon ve görüntülü konuşmalarla sürdürdüğü öğrenildi.

Prens William’ın babası Prens Charles’ın mart ayında corona virüse yakalandığı ve hastalığı hafif semptomlarla atlattığı öğrenilmişti. Charles’ın eşi Cornwall Düşesi’nin ise corona virüs testi negatif çıkmış, çift 14 gün ayrı kalmıştı.

Prens Charles, daha sonra hastalığı ile ilgili açıklama yaptığında koku ve tat alma duyusunu yitirdiğini söylemişti.

Şener Şen corona virüsü yendi - 6

Cristiano Ronaldo

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus, Portekizli yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo’nun corona virüsü atlattığını açıkladı.
Siyah-beyazlı kulüpten yapılan kısa yazılı açıklamada, 35 yaşındaki Ronaldo’nun test sonucunun negatif çıktığını bildirdi.  Böylece Ronaldo’nun 19 gün sonra iyileştiği ve daha fazla tecrit altında kalmasına gerek olmadığı belirtildi.

NELER YAŞANDI?

Cristiano Ronaldo, ay başında Portekiz Milli Takımı'nın maçları için milli takım kampına katılmış, 13 Ekim’de burada yapılan test sonucunun pozitif çıktığı duyurulmuştu.
Yıldız oyuncu, daha sonra ambulans uçakla Portekiz’den İtalya’ya gelmiş, bu seyahati İtalya’da tartışma konusu olmuştu.
Ayrıca Ronaldo'nun kısa süre önce girdiği üçüncü test sonucunun da negatif çıkması üzerine yaptığı fotoğraflı paylaşım ve altına yazıp sonradan sildiği "PCR testi saçmalık" sözü de İtalya'da eleştirilmişti.

SAHADA OLABİLECEK

Cristiano Ronaldo, Juventus Teknik Direktörü Andrea Pirlo şans verirse takımının bu hafta sonu Spezia deplasmanındaki mücadelesinde sahada yer alabilecek.

Şener Şen corona virüsü yendi - 7

i Maynard James Keenan 

Tool'un solisti Maynard James Keenan AZCentral'a verdiği bir röportajda, yakın zamanda Covid-19'a yakalandığını açıkladı.

Keenan, hastalığı atlatsa da aralarında akciğer hasarının da olduğu bazı yan etkilerden şikayetçi olduğunun bilgisini verdi.

Keenan, pandeminin henüz resmi olarak ilan edilmediği şubat ayının sonuna doğru virüse yakalandığını söyledi. 'Ortalıkta ben hastayım diye diye' dolaşmak istemediğini söyleyen, Keenan hastalığın gerçek olduğunu ve yan etkileri olduğunu söyledi. Hastalığı ve yan etkilerini atlatabilmek için çok sayıda ilaç tedavisi aldığını söyleyen Keenan, hala öksürdüğünü ve akciğerlerinde ise hasar olduğunu belirtti.

Sanatçı, şu anda kendisini nasıl hissetiği ile ilgili soruya 'Pek iyi hissetmiyorum. Hala öksürüyorum. Akciğerlerim hasarlı olduğu için hala öksürük nöbetleri yaşıyorum. Ellerimdeki ve bileklerimdeki iltihaplar daha yeni geçti. Anladığım kadarıyla virüs vücuda tuhaf ve rastgele bir şekilde saldırıyor. Benim şansıma da bu düştü' dedi.

Şener Şen corona virüsü yendi - 8

 Jim Parsons

The Big Bang Theory dizisinin sevilen karakteri Sheldon Cooper’ı canlandıran Jim Parsons, eşi Tod Spivak ile mart ayında corona virüse yakalanarak iyileştiklerini itiraf etti. ABD’li ünlü komedyen Jimmy Fallon’ın programına katılan Parsons, hastalığın daha önce hakkında konuştuğu hiçbir şeye benzemediğini ve ilk olarak gerçekten grip olduğunu düşündüğünü açıkladı. Tat ve koku duyularını tamamen kaybetmesinin ardından bunun corona virüs olduğunu fark ettiğinden bahsetti.

Comicbook'un haberine göre Parsons şu ifadeleri kullandı: Mart ortası gibi corona virüsü yakalandık. Ne olduğunu bilmiyorduk. Grip olduğumuzu sandık. Ve sonrasında daha az olası göründü ve nihayetinde koku ve tat duyumuzu kaybettik. Kesinlikle tanımlara meydan okuyor. Kendi açımdan tat ve koku duyusunun nasıl tamamen gidebileceğini fark etmedim. Ve tecritteyken yemekten başka yapacak bir şey yok.

Şener Şen corona virüsü yendi - 9

Enes Batur

Corona virüse yakalanan ve karantina ihlali yaptığının tespit edilmesi üzerine kız arkadaşı Ece Naz Üçer ile birlikte polis tarafından Sancaktepe'de bulunan öğrenci yurduna yerleştirilen sosyal medya fenomeni Enes Batur, hastalığı yendi.

Karantina döneminin bitmesiyle evinin bahçesinde sevgilisiyle birlikte çekilen bir fotoğrafı paylaşan Enes Batur, "Seni yendik Covid-19, birlikte sağlıklı günlere. Bu zor süreçte yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ederiz sizleri çok seviyoruz" dedi.

Youtuber, Twitter hesabından da, "Testim negatif çıktı. KYK’dan ayrılıyorum umarım ev arkadaşlarımla mutlu olurum. Vermiş olduğum rahatsızlıktan dolayı özür dilerim." mesajını paylaştı.

 

Şener Şen corona virüsü yendi - 10

Reynmen

Geçtiğimiz günlerde corona virüse yakalandığını açıklayan sosyal medya fenomeni Reynmen hastalığı yendi. Sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Reynmen, "Tat alma ve koku alma kaybı yaşamaya başladığım anda gidip test yaptırdım." dedi.

Coronavirüs sürecinde yaşadıklarını takipçileriyle paylaşan Reynmen, "Ateş ve öksürük hariç ne kadar çok belirti varsa hepsini yaşadım. Tat alma ve koku alma kaybı yaşamaya başladığım anda gidip test yaptırdım. Hastalıktan çok asla dışarı çıkamayacak olduğumu bilmek ve tek başıma olduğumu bilmek psikolojik anlamda çok yordu. Genel olarak dikkat edin" şeklinde konuştu.

Şener Şen corona virüsü yendi - 11

Robert Pattinson

Alacakaranlık (The Twilight) serisinde canlandırdığı Edward Cullen rolüyle kariyerinde zirve yapan Robert Pattinson corona virüse yakalandığı açıkladıktan sonra ilk kez görüntülendi. Başrolünde oynadığı The Batman'ın çekimlerine ara veren ve bir süredir karantinada olan ünlü oyuncu sevgilisi Suki Waterhouse (28) ile yürüyüşe çıktı, parkta keyif yaptı. Pattinson konu hakkında açıklama yapmasa da Waterhouse ile samimi görüntüleriyle hastalığı
atlattığı mesajı verdi.

Şener Şen corona virüsü yendi - 12

Olga Kurylenko: Hala sabahları öksürüyorum

James Bond filmi Quantum of Solace’ta ajan rolünde yer alan oyuncu Olga Kurylenko, corona virüsü yendiğini "Tamamen iyileştim" notuyla duyurdu. 40 yaşındaki oyuncu "Bir hafta boyunca kötü hissediyordum, çoğunlukla yataktaydım ve uyudum. Ateşim vardı ve başım çok ağrıyordu. İkinci hafta ateşim düştü fakat hafif bir öksürük başladı, çok yorgun hissettim. İkinci haftanın sonuna kadar kendimi tamamen iyi hissetmeye başladım" dedi. Kurylenko hala sabahları biraz öksürdüğünü ancak iyileştiğini ve gayet iyi hissettiğini belirtti.  

Şener Şen corona virüsü yendi - 13

Rita Wilson: Hiç yaşamadığım bir titreme

Rita Wilson, iyileştikten sonra ilk kez CBS This Morning adlı TV programına katılarak corona virüs deneyimini anlattı. "Son derece ağrılı, rahatsız hissettim, bana dokunulmasını istemedim. Sonra ateş başladı” diyen Wilson, “Daha önce hiç yaşamadığım gibi bir titreme geldi” diye konuştu. Ateşinin 39 dereceye çıktığını söyleyen Wilson, hastalık döneminde kendini hep çok yorgun hissettiğini belirtti.

Şener Şen corona virüsü yendi - 14

Süher Pekinel: Moralimi yüksek tutmaya odaklandım

Uluslararası üne sahip tek yumurta ikizi piyano sanatçıları Pekinel kardeşler, koronavirüse yakalandı. Evlerinde gördükleri tedavi sonrası sağlıklarına kavuşan Süher ve Güher Pekinel, hastalık süreçlerini, karantina günleri ve koronavirüs salgınının sanata olan etkisini anlattı.

Bu süreci anlatan Süher Pekinel, "Tüm önlemleri alıyor olmamıza rağmen, maalesef hastalığı kaptım. Bu yüzden buradan tedbir ve sosyal izolasyonun önemini tekrar hatırlatmak istiyorum. Bir lütuf olarak, hastalığı hafif bir şekilde atlattım. Tanı koyulduktan itibaren 14 gün boyunca evde odamı ve kişisel eşyalarımı ayırarak süreci geçirdim ve özellikle beslenme ve uyku düzenime dikkate ettim. Moralimi yüksek tutmaya odaklandım. Sağlık emekçilerinin adanmışlıkları ve sağlıkları pahasına insanları sıhhatlerine kavuşturdukları için minnettarız" ifadelerini kullandı.

Şener Şen corona virüsü yendi - 15


Güher Pekinel: Bağışıklığı korumak etkili oluyor

Kardeşine göre hastalığı daha hafif atlatan Güher Pekinel ise, "Ben süreci daha hafif atlattım. Özellikle bağışıklık sisteminizi korumak ve güçlendirmek etkili rol oynuyor, bununla ilgili sosyal medya hesaplarımızdaki story bölümünden yararı dokunabilecek paylaşımlar gerçekleştiriyoruz. Maalesef bizler kadar şanslı olamayan ve daha ağır rahatsızlananlara buradan cesaret ve pozitif enerji ile içten geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tüm sağlık çalışanlarına, halkın gerçek kahramanlarına da candan teşekkürlerimizi iletmek isterim. Ayrıca hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin aile ve sevdiklerine derin üzüntü içinde başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Şener Şen corona virüsü yendi - 16

Pink: Kimse güvende değil

Ünlü yıldız Pink oğluyla birlikte yaşadığı süreci "Son üç hafta boyunca (Jameson'ın) belirtilerini ve kendiminkileri bir günlüğe kaydettim. Üç hafta sonra hala (yüksek) ateşi var. Bu ikimiz için de lunapark treni gibiydi" diye anlattı.  Astım hastası olduğunu da sözlerine ekleyen Pink, Gerçekten ama gerçekten korkutucu bir hal aldı, yalan söylemeyeceğim. Başlangıçta hep 'Eğer gençseniz...', 'Bu 65 yaş ve üstüne...', 'Çocukların hepsi güvende' gibi şeyler duyduk. Ama Jameson gerçekten çok hastaydı ve bu korkutucu. Bize çocuklarımızın iyi olacağına dair söz verdiklerini düşünmüştüm. Ama bu kesin değil. Kimse güvende değil"

 

Şener Şen corona virüsü yendi - 17

Idris Elba: En kötüsünü düşündüm


Eşiyle geçirdiği karantina günlerini, “Tuhaf çünkü asla hareketsiz oturmuyorum, Sabrina da kesinlikle oturmuyor. Bence onun için daha zor, çünkü daralıyor” diye anlatan Idris Elba, “İkimiz de iyiyiz, zihinsel olarak iyimser kalmaya çalışıyoruz. Umarım sizler de iyisinizdir. Aklınızı başınızda tutun, endişelenmeyin ve panik yapmayın” dedi. Elba, “Bir astım hastası olarak en kötüsünü yaşayacağımı düşündüm ama şükürler olsun ki kurtuldum ve siz de kurtulabilirsiniz” ifadesini kullandı.

Şener Şen corona virüsü yendi - 18

Fatih Terim: Donör olmaya hazırım

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yaklaşık 1 aydır mücadele ettiği corona virüsü yendiğini Instagram’daki canlı yayında açıkladı.
 Tedavi sürecinde kilo verdiği gözlenen Terim, “Virüsün tedavisinde fayda sağladığı söylenen plazma bağışı, yani donör olmam için, eğer kıymetli hekimlerimiz kriterleri sağladığını düşünürse, seve seve elimden geleni yapmaya hazırım. İnşallah böylece birkaç insanın hayatına dokunurum, bu da beni çok mutlu eder. Belki bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ancak yeni başlangıçlar için moral olacak. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadan, moralimizi yüksek tutacağız inşallah.

Şener Şen corona virüsü yendi - 19

John Taylor: Bu şeyi yeneceğiz 

Uzun süre düşündükten sonra açıklama yapmaya karar verdiğini söyleyen İngiliz müzik grubu Duran Duran'ın beyni John Taylor  sosyal medya hesabındaki paylaşımda "3 hafta önce yaptırdığım corona virüs testim pozitif çıktı. 59 yaşında sağlam ve şanslı bir adamım ki bu süreci hafif atlattım" dedi. Tekrar sahneye çıkmak için sabırsızlandığını söyleyen sanatçı "Bu şeyi yenebiliriz ve yeneceğiz" diye konuştu. 

 

Şener Şen corona virüsü yendi - 20

Elcheli Jonathas: Hiç bu kadar acı hissetmedim

İspanya'nın Elche takımında forma giyen ve corona virüsü atlatan Jonathas, "Çok zor günler geçirdim. O kadar güçsüzdüm ki duşta neredeyse bayılıyordum. Hayatımda hiç bu kadar acı hissetmemiştim" dedi. Hastalık süresince kendini çok halsiz ve güçsüz hissettiğini belirten Brezilyalı oyuncu, "Kendimi bu sürede çok zayıf hissettim. Hayatımda hiç bu kadar acı hissetmemiştim ve gücümü kaybetmemiştim. Birkaç gün içinde antrenman yapmaya başladım. Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum ve sahalara dönmek için sabırsızlanıyorum. Corona virüsün hafife alınamayacağını öğrendim. Sağlık ve güvenlik mutlak önceliktir, bu yüzden kurallara saygı gösterelim ve umudu canlı tutalım. Hep birlikte bu durumdan çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Şener Şen corona virüsü yendi - 21

Kristofer Hivju: Ellerinizi yıkayın

Game of Thrones dizisinde hayat verdiği  Tormund karakteriyle tanınan Kristofer Hivju, yeni tip corona virüs Covid-19'dan kurtuldu. 41 yaşındaki Norveçli oyuncu, sosyal medya paylaşımında kendisinin ve eşinin virüsü yendiğini duyurdu. Hivju, "Haftalar süren karantinadan ve birkaç haftayı da evde geçirdikten sonra hastalıktan kurtulduk. Neyse ki hafif belirtiler yaşıyorduk" dedi. Oyuncu ayrıca, Covid-19'u daha ağır geçirenlere ve hastalık nedeniyle yakınlarını kaybedenlere sevgilerini gönderdiklerini söyleyerek, sevenlerine sosyal mesafeyi korumalarını, ellerini yıkamalarını ve birbirlerine dikkat etmelerini önerdi.

Şener Şen corona virüsü yendi - 22

Tom Hanks

Corona virüse yakalanan ilk ünlülerden olan Hollywood yıldızı Tom Hanks'in yaşadıklarını ise eşi Rita Wilson anlattı: Tom'un ateşi 39 dereceye çıktı. Hastalık döneminde kendini hep çok yorgun hisetti. Tat ya da koku alma duyusunu kaybetmedi. Ateşi o kadar yüksek olmasa da bu hastalıkla başa çıkmak bizim için aynı zamanı aldı.

Şener Şen corona virüsü yendi - 23

Demet Sağıroğlu: Darısı şifa bekleyenlerin başına 

 

Müjdeli haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Demet Sağıroğlu,"Ben iyileştim arkadaşlar. Darısı tüm hastaların, şifa bekleyenlerin başına" ifadelerini kullandı.

Şener Şen corona virüsü yendi - 24

Levent Dörter: Sağlık Bakanlığı çok ilgiliydi

Taburcu edilen ve  ev karantinasında olan Levent Dörter, Fulya’daki evinin camından sokağı izlerken görüntülendi. Pencereyi açıp gazetecilerle konuşan Dörter, “Çabuk atlattım. Çok şükür iyiyim. Her şey yolunda. Dilan da ailesiyle evde görüyor tedavisini. Sağ olsun Sağlık Bakanlığı çok ilgili. En yüksek biriminden en düşük birimine kadar çok ilgileniyor, her gün arayıp mesaj atıyorlar” dedi.

Şener Şen corona virüsü yendi - 25

Harvey Weinstein

Hapisteyken corona virüse yakalandığı tespit edilen Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein iyileşti. 68 yaşındaki yapımcının Daily Mail’e konuşan bir yakını,  hayatta kalmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getirerek, “Test sonucu pozitif çıktıktan sonra onunla temasa geçemedik, çünkü tecrit edildi ve karantina altına alındı. Ateşi ve öksürüğü vardı. Normalde de çok sağlıklı değildi. Dürüst olmak gerekirse, çok endişeliydim. Bunu bu şekilde atlattığına inanamıyorum. Kesinlikle bunun onun sonu olacağını düşünüyordum” dedi.

Şener Şen corona virüsü yendi - 26

Monaco Prensi Albert: Sosyal mesafeye dikkat

Monegasque Sarayı tarafından yapılan açıklamada Corona virüs tespit edilen Prens Albert’ın tamamen iyileştiği açıklandı. Saray, Prens Albert’ın doktorlar tarafından karantina döneminin bitirilmeye karar verildiğini aktardı. Prensin yakında ailesinin yanına döneceğini ve evinde karantina sürecine devam edeceği duyuruldu. Monegasque Sarayı'ndan, "Ekselansları bir kez daha Monaco halkını evlerinde kalmaya, tedbirlere titizlikle saygı göstermeye ve başkalarıyla temasta sosyal mesafeye dikkat etmeye davet ediyor” açıklaması yapıldı.Şener Şen corona virüsü yendi - 27

Prens Charles

Corona virüsü (Covid-19) teşhisi konulan İngiliz Kraliyet Ailesi’nden Prens Charles, 7 gün geçirdiği karantina sürecinden sağlıklı çıktı. Clarence House’un sözcüsünden yapılan açıklamada, “Clarence House, doktoruyla görüştükten sonra Galler Prensi’nin karantinadan çıktığını doğruluyor” ifadeleri kullanıldı.

Şener Şen corona virüsü yendi - 28

Boris Johnson: Hayatımı onlar kurtardı

Corona virüs tedavisi gören İngiltere Başbakanı Boris Johnson hastaneden taburcu edildi. Başbakan, Twitter üzerinden yayımladığı video mesajında ulusal sağlık sistemine teşekkür etti.

Şener Şen corona virüsü yendi - 29

Şener Şen corona virüsü yendi - 30

Şener Şen corona virüsü yendi - 31

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler