Selçuk Özdağ: İsrailli diplomatlardan önce Hamza Dağ rahatsız oldu

Selçuk Özdağ: İsrailli diplomatlardan önce Hamza Dağ rahatsız oldu

Yenikapı’da Saadet Partisi tarafından organize edilen Kudüs mitinginin yankıları sürüyor.

Mitinge toplumun her kesiminden STK, Siyasi Parti, İş ve Sanat dünyasının önemli isimleri katılım gösterirken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra, Saadet Partisi Lideri Temel Kamollaoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Hüda – Par Genel Başkanı İshak Sağlam da partilerini temsilen Büyük Kudüs Mitingi’ne katılım gösteren siyasi parti liderleri oldu.

Toplumun birçok kesiminden teveccüh gören ve İslam dünyasında da takdirle karşılanan miting, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ı rahatsız etti.

screenshot-2020-02-10-selcuk-ozdag-israilli-diplomatlardan-once-hamza-dag-rahatsiz-oldu-medya-notu.png

Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla dikkat çeken Dağ, “Kudüs bizim için o kadar kutsal ve önemli bir davadır ki; sizin gibi siyasi çıkar uğruna bir araya gelip fotoğraf vermekten öteye geçemeyenlere bile tahammül ederiz.” ifadelerini kullandı. Dağ’ın bu sözlerine Twitter kullanıcılarından tepki yağarken, kendisine bir tepki de Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’dan geldi.

Hamza Dağ’ın yaptığı bu çıkışa Medya Notu üzerinden cevap veren Özdağ, “Biz İsrailli diplomatların rahatsızlık beyan etmesini beklerken AK Partili Hamza Dağ, onlardan önce rahatsız oldu.” dedi.

19 Mayıs hatırlatması

Bundan 7-8 ay kadar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 19 Mayıs törenlerinde Samsun’da Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Destici, İbrahim Çelebi, Doğu Perinçek, Önder Aksakal ve Temel Karamollaoğlu ile birlikte görünerek o günün ruhuna uygun ve son derecek şık bir davranışta bulunduğunu hatırlatan Selçuk Özdağ, Hamza Dağ’ın İsraillilerden önce davrandığını belirterek, “Biz İsrailli diplomatların rahatsızlık beyan etmesini beklerken AK Partili Hamza Dağ, onlardan önce rahatsız oldu.” dedi. Özdağ, “Keşke Hamza Dağ, Genel Başkanını örnek alsaydı” ifadesini kullandı.

Ya zeka ya da idrak problemi

Ahmet Davutoğlu’nu siyasi çıkar ile suçlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a sormak istediklerim var diyen Gelecek Partili Selçuk Özdağ, “Ahmet Davutoğlu, Bomba altında Gazze’de olurken mi, Mavi Marmara için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bütün dünyayı ayağa kaldırırken mi, Filistin’in devlet olarak tanındığı BM Genel Kurulunda Filistin adına konuşan salondaki tek müslüman Dışişleri Bakanı olurken mi, Gazze’ye karşı saldırıları durdurmak işin gece gündüz uyumadan diplomasiyi yaparken mi siyasi çıkar peşindeydi diye sormak istiyorum.” dedi. Hamza Dağ’ın bunları bilmemesine imkan yok diyen Özdağ, “Kendisinin zeka ya da idrak problemi mi var. Merak ediyorum doğrusu” diyerek tepkisini dile getirdi.

Keşke kendisi de Genel Başkan’ını alıp gelseydi

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun bütün siyasi partilere ve liderlerine davet gönderdiğini hatırlatan Selçuk Özdağ, “Söz konusu Filistin ve Kudüs olduğunda biz farklılıklarımızı bir kenara koyup herkesle bir araya gelmeye hazırız. Dün orada olduğumuz gibi davetin kimden geldiğine bakmaksızın yine katılırız. Hamza Dağ, bizi siyasi çıkar ile suçlamak yerine keşke Genel Başkan’ını alıp mitinge katılsaydı. Kudüs söz konusu olduğunda iç siyasetin ve ülke içi siyasi gelişmelerin bizim için bir önemi olmadığını görseydi.” derken, AK Parti’nin Kudüs ile ilgili bir etkinlik yapıp, kendilerini davet etmeleri halinde tıpkı Saadet Partisi’nin davetine icabet ettikleri gibi oraya katılmaktan da onur duyacaklarının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler