Selahattin Demirtaş Hakkında Tahliye Kararı

Selahattin Demirtaş Hakkında Tahliye Kararı

Selahattin Demirtaş, hakkında kesinleşmiş 4 yıl 8 ay hüküm olduğu için tahliye edilmeyecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu yargılandığı davadan tahliye kararı verildi. Ancak Demirtaş, hakkında kesinleşmiş 4 yıl 8 ay hüküm olduğu için tahliye edilmeyecek.

Selahattin Demirtaş, tutuklu yargılandığı, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 11. duruşması, bugün (2 Eylül) Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görüldü.

Tahliye olma imkanı var

Artı Gerçek'e konuşan Avukat Ramazan Demir, Demirtaş'ın yattığı süre cezadan düşürülürse tahliye olabileceğini söyledi.

Demir şunları söyledi:

Devam eden cezası olduğu için şu an tahliye edilmeyecek. Denetimli serbestlik talebinde bulunup bulunmayacağımızı kendisiyle görüşeceğiz. Talebi doğrultusunda hareket edeceğiz. Mahsup edilirse yattığı süre o dosyadan düşürülürse tahliye olma imkanı var. Şimdi kendisiyle cezaevinde görüştükten sonra açıklama yapacağız.

Gecikmeden bırakılması gerekiyor

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada Demirtaş'ın 4 yıl 8 aylık cezası hakkında mahsup başvurusu yapılacağını söyledi.

Demirtaş'ın 2 yıl 10 aydır cezaevinden olduğu için Yargıtay kararlarına göre son 1 yıllık denetimli serbestlik süresi içinde olduğunu söyleyen Beştaş, "Gecikmeden bırakılması gerekiyor" yorumunda bulundu.

selahattin-demirtas-hakkinda-tahliye-karari,.png

HDP Genel Merkezi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada da "Kararın gereği yerine getirilerek, Demirtaş derhal serbest bırakılmalıdır" denildi.

selahattin-demirtas-hakkinda-tahliye-karari,,-001.png

Ne olmuştu?

Örgüt kurma ve yönetme”, “örgüt propagandası” ve “suç ve suçluyu övme” iddialarıyla Demirtaş hakkında 142 yıla varan hapis cezası isteniyor. Diyarbakır’da açılan dava, güvenlik gerekçesiyle Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınmıştı.
 
Demirtaş’ın Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davası, daha önce kendisi hakkında hazırlanan ve dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye gönderilen 31 fezlekenin toplamından oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler