Selahaddin Eyyubi Okulunda skandal kararlar!

Selahaddin Eyyubi Okulunda skandal kararlar!

Malatya’nın ilk proje okulu olan Yeşilyurt ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde idareciler arasında yaşanan atama skandalının mağduru öğrenciler ve veliler oldu.

Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ilginç olaylar yaşanıyor. Müdüre ve öğretmene hakaret eden müdür yardımcısı kurucu müdür olarak atandı.

Kayisihaber.com'dan Mahir Temur'un haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2014 yılında başlatılan “proje okul uygulaması” kapsamında Türkiye'de sayılı okullar proje okul ilan edilmişti. Bu okullara Malatya’dan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi de eklenmişti. Sınavla öğrenci alan lisenin başarısına okul idarecileri arasında yaşanan anlaşmazlık gölge düşürdü.

ÖNCE HAKARET ETTİ SONRA KURUCU MÜDÜR OLDU!

İddialara göre,  Selahaddin Eyyubi Lisesi’nin Müdürü M.Ç. ile yine aynı okulun Müdür Yardımcısı M. K. arasında yaşanan sürtüşme yüzünden ortaokul kısmı proje okul olmaktan çıkarıldı. Müdür ile müdür yardımcısı arasında yaşanan tartışmadan sonra Mahmut Karaaslan’ın ortaokulun kurucu müdürü olarak atanması akıllarda soru işareti uyandırdı. M.K.’ın, Okul Müdürü M.Ç.. ve bir öğretmene öğrenciler içerisinde hakaret ettiği için soruşturma başlatıldığı ve bu soruşturma sonuçlanmadan Selahaddin Eyyubi Ortaokulu’na kurucu müdür olarak atanmasına veliler tepki gösteriyor.

380 öğrencinin geleceğinin ve eğitim hayatının iki yöneticinin anlaşmazlığına kurban edilmesine tepki gösteren veliler, “Malatya’mızda kısa zamanda elde ettiği başarılarla ön plana çıkan ve Bakanlığın başlattığı çalışma kapsamında proje okulu olarak seçilen Selahaddin Eyyubi okulumuzu atama ve tartışmalara kurban etmeyin” dediler. Din İşleri Genel Müdürüyle görüşen velilere, yetkililerin Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başvurusu üzerine böyle bir karar alındığını ancak proje okulu olarak devam etmesi için tekrar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dilekçe göndermesi gerektiğini belirtti görüştüğümüz öğrenci velileri.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: SİZİ KANDIRMIŞLAR

Bunun üzerine Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’ya şikâyetlerini iletmek üzere giden öğrenci velileri Ali Tatlı’nın “Sizi kandırmışlar. Orası (Selahaddin Eyyubi Ortaokul bölümü) proje okulu değildir. Bunun çabasını boşa harcıyorsunuz” söylemini hayretler içerisinde karşılayan veliler, “Biz çocuklarımızı proje okulu olduğu için gönderdik. Elimizdeki kayıt belgelerinde ‘proje okulu' ibaresi geçiyor. Çocuklarımız, burası proje okulu diye sınavla alındı” diye cevap veriyorlar.

Türkiye’de 51 proje okulu içerisinde birinci olan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde birçok öğrenci özel okuldan bu proje okuluna sınavla yüksek dereceyle kayıt yaptırdı. Yeni Adıyaman yolu üzerinde Galericiler Sitesi mevkiinde yer alan okulun çoğu velisi çocuklarını kayıt yaptırdıktan sonra evlerini o bölgeye taşıdılar. Birçok özel okuldan davet alan öğrenciler bursluluk sınavını dereceyle kazanmalarına rağmen “proje okulu” diye özel okulları tercih etmediklerini dile getiren öğrenci velileri, yöneticilerin egolarına kurban gitmek istemediklerini belirttiler.

İKİ HAFTA ÖĞRENCİLER OKULA GİTMEYECEK

Gün boyunca konuştuğumuz öğrenci velileri, bu kararı boykot edeceklerini ve iki hafta boyunca çocuklarını okula göndermeyeceklerini bildirdi. Okulun başladığı ilk gün tüm veliler okul önünde protesto yapacaklarını bildirdi.

Ayrıca “proje okulu” olduğu için görevlendirme ile atanan öğretmenlerin durumunu merak eden veliler, “Önümüzdeki yıl görevlendirme ile atanan öğretmenler başka okullara atanırsa okulumuzda öğretmenlerin hemen hemen hepsi değişmiş olacak. Bu durumda tüm öğretmenleri değişen çocuklarımız nasıl adapte olacak” dedi.

26 Nisan 2019 gününde Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde “Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerin Yeteneklerini Keşfediyor” başlıklı haberde Müdür Ali Tatlı şu ifadelere yer vermişti:

“Türkiye’deki proje okulları arasında önemli bir yere sahip olan Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi kuruluşundan bu yana farklı ve başarılı bir okul olma yolunda çalışmalar yapmaktadır. Düzenlenen Matematik Olimpiyatı da bu başarılı çalışmalardan biridir. Okul idarecilerine, öğretmenlere, öğrencilere ve emeği geçen herkese teşekkür ederim, başarılarınızın devamını dilerim.”

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’ya sorular:

-Hakaretten dolayı soruşturma başlatılan M.K.’yı soruşturma süreci bitmeden “kurucu müdür” olarak atamanızı hangi sebeplerden dolayı yaptınız?

-Bu atamanın, Önder Vakfı ile ilgisi var mı?

- Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Müdürü M.Ç. ile M. K.’ın “kavgası” yüzünden mi yarıyıl tatilinde ortaokul bölümü proje okulundan çıkarttınız?

-Başarılı bir okulun yöneticilerin veya STK’ların çekişmesine kurban gidildiğine inanan öğrenci velilerini niye kulak kesilmiyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler