ŞEGAFED, İHH ve DÜBİDER ortaklaşa iyilik hareketi başlattı

ŞEGAFED, İHH ve DÜBİDER ortaklaşa iyilik hareketi başlattı

“İyilik her zaman her yerde” sloganıyla yola çıkan Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu (ŞEGAFED), İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Döner Üreticileri Derneği (DÜBİDER) Suriye kamplarında yaşayan mülteciler için döner dağıttı.

“İyilik Her Zaman Her Yerde” söylemiyle 2010 yılından bu güne yıllardır acımasızca süren, savaşın ölüm kustuğu, ölümlerin artık sıradanlaştığı ve gözyaşının hiç dinmediği Suriye topraklarına giderek savaş sonucu ailelerini kaybetmiş yetim, öksüz çocuklar ve mağdur ihtiyaç sahipleri için kapsamlı bir iyilik hareketi başlattı.

Söylem yerine Eylem düsturu ile hareket geçen ŞEGAFED, DÜBİDER ve İHH çadır kamplarda zor şartlar altında yaşamak zorunda kalan ümmetin yetim ve öksüz kalmış evlatlarının ve hayalleri dahi olmayan ihtiyaç sahiplerinin yaralarına merhem olmak adına bu sosyal ve dini sorumluluk projesini başlattıklarını açıkladılar.

whatsapp-image-2019-12-06-at-19-13-401.jpeg

Birlikte Rahmet Ayrılıkta Azap vardır diyerek, İslam dininin temelinde paylaşmanın ve dayanışmanın esas olduğunu, Allah’ın rızası ve Peygamberimizin methine nail olmak yetimi, öksüzü koruyup kollamak ve şefkat eli uzatmakla olacağını ifade eden Döner Üreticileri Derneği (DÜBİDER) Başkanı Mehmet Mercan, “Maddi ve manevi kalkınmanın temeli dayanışmadır. Değerli girişimciler paranın güç haline geldiği bir dünyada yasıyoruz. İslam'ın aslı emri, sosyal ve ekonomik dayanışmadır. Güç elde etmenin temeli, sosyal ve ekonomik dayanışmadan geçer. Çünkü Kuran'ın aslı emri dayanışmadır. Dayanışma için birlik olmak zorundayız. Ekonomik güçlerimizi, girişimci ruhlarımızı birleştirmeliyiz. Sosyal ve ekonomik alanda kurumsallaşma esastır. Bu kurumsallaşma döner üreticiler birliğinin güçlü iş dünyasının dayanışması demektir. İş dünyasının güçlü fertleri dayanışmayı bir Rahmet görmelidirler. İş dünyası kurumsallaşmanın gücüyle bireysel ekonomilerine de katkı sağlayacaklardır, çünkü birlikten kuvvet doğar"

Bilindiği üzere Federasyonumuz kurulduğu günden bu tarafa Ülkemizde sürekli çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmektedir. Çalışmalarımızı sınır ötesine taşıyarak Suriye de devam eden savaş sonucu Şehit düşen ümmetin yetim ve öksüz emanetlerine sahip çıkmak ve yaralarını sarıp merhem olmak adına hassasiyet ve sorumluluk üstlenmemiz milli ve dini bir gereksinimdir. Şeklinde söze başlayan ŞEGAFED Genel Başkanı Caner DALKALI “Federasyonumuz başta Şehit yakınlarımız, Gazilerimiz olmak üzere Yetimlerimiz, Öksüzlerimiz ve tüm Mazlumların daima yanında yer alacak ve destekçisi olacaktır.” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler