Seçimden Sonra Yasalaşacak! Af Tasarısının Detayları Belli Oldu

Seçimden Sonra Yasalaşacak! Af Tasarısının Detayları Belli Oldu

Seçimlerden sonra Meclis'ten geçmesi beklenen yasayla birlikte, 40 bin mahkumun özgürlüğüne kavuşması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da "Af" diye seslenenlere yanıt vermişti.

Başkan Erdoğan, "Adalet Bakanlığımızın bu konularla ilgili bir çalışması var. Temenni ederim ki bu çalışmada sizlerin yakınları da bunun içine dahil olur.

Çünkü herkesi kusura bakmayın, herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olmaz. Bırakılması gerekenler noktasında Adalet Bakanlığımızın çalışması var.

İnşallah bu çalışma neticesinde bırakılabilecek olanları, dediğim gibi inşallah seçimlerden sonra Meclis açıldığında tekrar oralarda bunlar görüşülecek.

TASARININ DETAYLARI

Yeni tasarıda, şartlı salıverilme ve denetimli serbestliğin tekrardan düzenlenmesi ile özel infaz uygulamalarının getirilmesini içeren bir kanun teklifi olacak.

40 BİN MAHKUMA TAHLİYE

23 Haziran seçimleri sonrasında meclis gündemine gelecek 1. Yargı reformu paketi içinde yer alması beklenen çalışma, yasalaşırsa 20 bin ile 40 bin arasında bir mahkumun tahliye olabileceği öngörülüyor.

TERÖRÜ, TECAVÜZCÜYÜ, ŞİDDETİ VE İSTİSMARI KAPSAMAYACAK

Yeni çalışma; terör, tecavüz, bayan ve çocuğa şiddet ve istismar suçlarını kapsamayacak. İnfaz rejimi uyarınca adli suçlarda cezanın yüzde 66’sının yatılmasında değişikliğe gidilerek, bu oran yüzde 50’ye çekilecek. Yani cezaevinde kalma süresi kısalacak.

EKONOMİK SUÇLAR PARA CEZASINA ÇEVRİLECEK

Aralarında ekonomik suçlar ile ilgili maddelerinde bulunduğu bazı suçlar için verilen hapis cezalarının ise para cezasına çevrilmesi planlanıyor.

ÇOCUKLU KADIN TUTUKLULAR

Önemli bir düzenleme de cezaevindeki çocuklu kadın tutuklu hükümlülerle ilgili. Adalet Bakanlığı’nın çalışmasında, çocuklu bayan mahkumların cezalarının ev hapsine dönüşmesini sağlayacak bazı düzenlemelere de yer veriliyor.

CEZAEVLERİNDE TUTUKLU SAYISI AZALACAK

Hükümlülerin açık cezaevine alınma sürelerin kısaltılarak cezaevlerindeki yoğunluğun azaltılmasına yönelik düzenleme de çalışma kapsamında ele alınıyor.

Hazırlanan çalışma, geçtiğimiz günlerde açıklanan yargı reformuyla da uyum içinde olacak. Tutuksuz yargılama esas alınacağı için cezaevlerinde tutuklu sayısı da azaltılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler