Şebnem Diler'den "KABİL" Sergisi

Şebnem Diler'den "KABİL" Sergisi

Kendi geliştirdiği teknik ve alışılmışın dışındaki, farklı malzemelerin birleşimiyle derinlikli tablolar üzerinde çalışan sanatçı Şebnem Diler, kasım ayında “KABİL” isimli ikinci kişisel sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor.

Robert Koleji ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi, Sahne Tasarımı ve Kostüm bölümünü bitiren ve Milano’da Instituto Superiore di Architettura e Design’da iç mimari masteri yapan Şebnem Diler, iki yıldır üzerinde çalıştığı serginin çıkış noktasının “mış gibi yapmak” olduğunu, hayatın içindeki birçok görüntünün kendi tekniği ile kazanacağı görünüme olan meraktan yola çıktığını söylüyor. Bu merakın kaynağını ise; aldığı sahne tasarımı, dekor ve kostüm eğitimine bağlıyor: “Üniversite eğitimimin bana renk, malzeme ve teknik konusunda katkıları tartışılamaz. Okul yıllarım boyunca bilindik, günlük hayata dair obje ve görüntülerin farklı biçimlerde yapılabilirliğini deneyimleme şansım oldu: kartona taş, tahtaya demir, metale su görünümü kazandırmak... Bunun gerçekleştirilebilirliğinin arayışından bu sergi doğdu. Yani “KABİL”; yapılabilir, mümkün olanlar… Tabiat görüntülerinin fantastik halleri, dijital ilüstrasyonlar, vazgeçemediğim renklerim ve benim tekniğimle şimdi karşımdalar.”

Sanatçı; “Viva Arte Venice”, “International Exhibition Napoletana” (Casario Contemporary Art Museum) Türk-Yunan ortak sergisi “Seramiğin Sırrı” gibi yurtdışı karma sergilerin yanı sıra birçok yurtiçi karma sergide de yer aldıktan sonra 2017 yılında 30 yıllık sanat birikimini aktardığı resimlerinin yer aldığı ilk kişisel sergisi “Hologramik Renkler”i izleyicilerle buluşturdu.

Sanatçı, sergisi “KABİL” için; “Tabiat görüntülerinin fantastik halleri, dijital ilüstrasyonlar, vazgeçemediğim renklerim ve benim tekniğimle şimdi karşımdalar” diyor.

whatsapp-image-2019-11-28-at-23-49-17.jpeg

whatsapp-image-2019-11-28-at-23-48-18.jpegwhatsapp-image-2019-11-28-at-23-49-051.jpegwhatsapp-image-2019-11-28-at-23-49-052.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler