Savaş rüzgarları: İsrail zırhlı birliklerini Suriye sınırına konuşlandırıyor

Savaş rüzgarları: İsrail zırhlı birliklerini Suriye sınırına konuşlandırıyor

"Sınırdaki gelişmeler, İsrail Devleti'nin egemenliğinin ihlaline yol açması halinde, kararlı bir tepki ile risk ortadan kaldırılacak"


Kuzey Komutanlığı, durum değerlendirmesi sonrasında zırhlı ve topçu birliklerinin Suriye sınırına sevk edilmesine karar verdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcülüğü tarafından yapılan duyuruda, Kuzey Komutanlığı tarafından yapılan bir durum değerlendirmesi ışığında, İsrail ordusunun Suriye sınırı yakınındaki Golan Tepeleri'ndeki askeri güçleri savaşa hazır hale getiriliyor.

IDF, Golan Tepeleri'ndeki gelişmeler nedeniyle, hazırlık kapsamında, zırhlı ve topçu güçlerin pazar sabahından itibaren bölgeye kaydırıldığını; kuvvet kaydırılmasının İsrail ile Suriye ordusu arasında doğrudan bir çatışmaya yol açmasını beklemeklerini açıkladı.


Kararlı bir tepki

The Jerusalem Post gazetesinden Anna Ahronheim gelişmeleri aktardığı haberde, "İsrail, Suriye iç savaşına katılmama ilkesini sürdürmeye devam edecek", “İsrail Silahlı Kuvvetleri, İsrail ile Suriye arasındaki 1974 ayrılma anlaşmasının sürdürülmesine büyük önem veriyor” ifadelerini kullandı.

Haberde, sınırdaki gelişmelerin İsrail Devleti'nin egemenliğinin ihlaline yol açması halinde, kararlı bir tepki ile riskin ortadan kaldırılacağı vurgulandı.


Kuvvet kaydırma gerekçesi

The Jerusalem Post gazetesinde yer alan haber şöyle devam ediyor:

Hafta sonu boyunca, ülkenin güneybatısındaki Suriyeli isyancıların yaşadığı kasaba ve köyler, İran'ın Şii milisleri ve Hizbullah'ın desteklediği Suriye ordusunun şiddetli saldırısı ve Rus hava kuvvetlerinin yoğun bombardımanına tutuluyor.

Dara'a ve Quneitra'nın güneybatı eyaletlerine, isyancılardan Ürdün ve Golan Tepeleri'ni çevreleyen stratejik alanların yeniden ele geçirilmesini amaçlayan bir saldırı düzenledi.

İsrail istihbaratının tahminlerine göre, bölgede binlerce İranlı danışman ve İran Devrim Muhafızları, subayları var. Ayrıca, Afganistan, Pakistan ve Irak'tan 9000 Şii milis savaşçısı ve 7 bin Hizbullah savaşçısı bölgede bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler