SARIGÜL: KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN GÜCÜ YETMEDİ!

SARIGÜL: KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN GÜCÜ YETMEDİ!

CHP’den ŞİŞLİ Belediye Başkan adayı olması tartışmalara neden olan ve daha sonra DSP’den aday olan Mustafa Sarıgül, kendisinin aday olması konusuna, Kemal Kılıçdaroğlu’nun gücünün yetmediğini söyledi.

NGAZETE ÖZEL (ANALİZ HABER)

 

CHP’den ŞİŞLİ Belediye Başkan adayı olması tartışmalara neden olan ve daha sonra DSP’den aday olan Mustafa Sarıgül, kendisinin aday olması konusuna, Kemal Kılıçdaroğlu’nun gücünün yetmediğini söyledi. 

Şişli’de her gün bir mahallede miting yapan Sarıgül, ‘Aslında Kemal Bey benim aday olmamı çok istedi. Ama gücü yetmedi. Kemal Bey’in samimiyetine inanıyorum. Ama malum parti içinde özellikle,  Veli Ağababa ve  Aykut Erdoğdu gibi isimler bize karşı çıktı. Bunları da yazabilirsiniz.’ dedi.

Sarıgül’ün bu iddialarının CHP’de yeni bir tartışmayı ateşleyeceği kesin. Zira, CHP’de adayların belirlenme süreçlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun,  özellikle İzmir’deki ilçe adaylarının belirlenmesi sırasında ‘istifa’ resti de kulislere yansımıştı.

Görünen o ki CHP’de, Sarıgül’ün bu  tespitini destekleyecek son bir ayda bir çok uygulama var. 

CHP’liler her ne kadar buna, ‘parti içi demokrasi ve özgürlük ’ deseler de, bilmeleri gereken şu:

Demokrasi ve özgürlük kaos demek de değil! Her seferinde seçim kaybetmek hiç değil! 

Hele de bu kaotik durum,  bir genel başkanı bile ‘istifa resti’ne getiriyorsa, buradaki sorunun iyi tespit edilmesinde de fayda var. 

Zira bugün,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Sarıgül ‘ün  mitingleri ile ilgili yorumuna bakınca; bu sonuçtan CHP’nin zarar göreceği gerçeği de ortada duruyor. Ki  Sarıgül’ün mitinglerine katılım ve coşku da ayrı bir konu…Ve bir o kadar gerçek!

Doğrudan söylemekte fayda var. Yapılan anketlerde Mustafa Sarıgül’ün Şişli’yi alacağı görülüyor. Öte yandan bu durum gerçekleştiğinde,  CHP için sorun  sadece Şişli’yi kaybetmekten ibaret olmayacak. 

Zira bu  en çok,   yıllar sonra Ak Parti ile başa-baş bir yarış gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonucunu da  etkileyecek. 

Bu durumda Binali Yıldırım ile arasında birkaç puanlık farkların konuşulduğu Ekrem İmamoğlu yarışına damgayı da, ‘Sarıgül etkisi’ vuracak gibi duruyor. 

Oysa bu yerel seçimlerde,  arkasına halk desteğini alan Ekrem İmamoğlu , CHP’nin bu gibi  parti içi çekişme (onlar adına demokrasi diyor) ve krizleri yönetememesi neticesinde,  parti yönetiminin riskini de şimdiden üstlenmektedir. 

Yani CHP genel merkezinin krizleri yönetememesi sonucu , CHP seçmeni için İstanbul’da iktidar ve başkanlık,  her zaman olduğu gibi bir başka bahara kalabilir. Bizden söylemesi…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler